fbpx
CINEMA

Vivim Muntanyes

Dissabte 25 de gener de 2020, De 18 a 22.15 h, Cines Olot

Vivim Muntanyes

18 h – HORS PISTE, de L. Brunel, L. Cavalier, C. Jalabert, O. Malet. França.
2018. 6’. Selecció Oficial 2019 del Festival BBVA de cinema de muntanya de Torelló.
Animació. Els dos socorristes alpins més destacats de la zona estan llestos per una nova missió. Malgrat la seva professionalitat i determinació, les coses no aniran com estava previst.

18 h CALM AFTER THE STORM, de Valentin Werner-Tutschku.
Àustria. 2019. 14’. Selecció Oficial 2019 del Festival BBVA de cinema de muntanya de Torelló.
Esquiar amb la millor neu i gaudir-la a cada moment. Un comença a viure quan valora cada petit moment de la vida.

WILD LOVE, de P. Autric, C. Yvergniaux, Z. Sottiaux, L. Georges, M. Laudet, Q. Camus. França.
2018. 7’. Selecció Oficial 2019 del Festival BBVA de cinema de muntanya de Torelló.
Animació. Durant una romàntica excursió a muntanya, Alan i Beverly provoquen un incident fatal. Un crim que no quedarà impune.

18.30 h – FAJULADES, de David Fajula i Albert Soler. 30’
Recull de videos amateurs (escalada en roca, en gel, esquí de muntanya, descens de barrancs, btt) i la importància de preparar bé les sortides a muntanya.

19.15 h – MANASLU – BERG DER SEELEN, de Gerald Salmina. Àustria. 2018. 100’
PREMI BOREAL i Flor de Neu de Plata al millor guió. GRAN PREMI “VILA DE TORELLÓ” i Flor de Neu d’Or 2019 del Festival BBVA de cinema de muntanya de Torelló.
Biografia de Hans Kammerlander, un dels més grans alpinistes del nostre temps. Documental rodat amb imatges d’arxiu i amb el suport d’actors en les seqüències reconstruïdes.
Kammerlander es va fer famós el 1996 per protagonitzar l’escalada més ràpida a l’Everest i el primer descens en esquís. A l’altre costat, la pèrdua del seu millor amic al Manaslu, el 1991. El 2017 intenta afrontar els seus records encara no superats, enfrontant-se de nou al Manaslu. La presentació anirà a càrrec de Joan Salarics, director del Festival de cinema de muntanya de Torelló.

22.15 h – MALEÏDA 1882, l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto. Pel·lícula d’Albert Naudín amb Lluís Soler.
Pel·lícula documental que recrea amb absoluta fidelitat l’itinerari que va seguir Jacint Verdaguer en el seu ascens a la Maleïda (Aneto) l’any 1882, partint de la Seu d’Urgell a peu. A través dels versos del poeta l’espectador descobreix un Verdaguer desconegut, l’aventurer, explorador i muntanyenc, pioner a casa nostra. El documental reprodueix les condicions, la vestimenta, els equips de muntanya de l’època i l’ambient de finals del s.XIX en els pobles per on va passar de l’Alt Urgell, Pallars i Aran. Presentació de Bernat Gasull, autor del llibre “Maleïda” i guionista de la pel·lícula.

Ho organitza: Centre Excursionista Olot.


Activitats Relacionades:

Go to Top