fbpx
CINEMA

Vivim muntanyes

Dissabte 26 de febrer de 2022, 16, 19 i 22 h, Cines Olot

Vivim muntanyes

Nova edició del festival de cinema de muntanya Vivim muntanyes, que se celebra del 24 al 27 de febrer, als Cines Olot.

PROGRAMA DEL DISSABTE:

ANTARCTICA, MON RÊVE DE L’EXTRÊME SUD, de Pierre Petit, Yvan Estienne i Laurent Cistac. França. 2020. 50’
Dissabte 26 de febrer, 16 h
Yvan Estienne, nascut en una vall prop del massís alpí dels Ecrins, tenia com a destí ser un obrer en una vall alpina o bé pastor. La passió per la muntanya i el desig de descoberta el fan fer somiar en un viatge a l’Antàrtida. Finalment va poder experimentar els llocs mítics recorreguts pels intrèpids aventurers de principis del segle XX.
Premi GRANDVALIRA al millor film d’Esports de Muntanya

TRADITIONAL ALPINISM – EXPERIENCES CANNOT BE INHERITED, de Simon Messner. Itàlia. 2021. 48’
Dissabte 26 de febrer, 16 h
Una petita expedició s’endinsa al Karakorum pakistanès. L’objectiu és donar la volta al Nanga Parbat, de 8.125 m. A més del realitzador Simon Messner en forma part el seu pare, el gran Reinhold Messner. En el documental Simon parla de les tragèdies dels primers intents d’ascensió dels anys trenta i també de l’expedició del 1970, on el seu oncle Günther va perdre la vida i el seu pare la va poder salvar miraculosament.

CLIMBING IRAN, de  Francesca Borghetti. Itàlia. 2020. 54’
Dissabte 26 de febrer, 19 h
Nasim és escaladora, l’única dona capaç d’obrir noves vies en lliure a l’Iran. Ha d’enfrontar-se però a una doble muntanya per escalar, una física i l’altra cultural. La seva passió xoca amb les estrictes polítiques relatives a la llibertat de les dones al seu país. I té un somni: obrir una nova via en alguna paret dels Alps.

THE ICEFALL DOCTOR, de Sean Burch. EUA. 2021. 53’
Dissabte 26 de febrer, 19 h
El documental segueix Ang Nima i el seu equip de xerpes, exercint la professió més perillosa de la terra, estadísticament parlant: equipar amb cordes i escales la gelera del Khumbu, a l’Everest. L’objectiu és que els alpinistes occidentals tinguin les màximes facilitats per assolir el sostre del món. El llegendari Rob Hall el va batejar com a Icefall Doctor.
Premi BBVA al millor film de Muntanya

LA CONQUESTA DELS CATORZE. TANCANT EL CERCLE
Dissabte 26 de febrer, 22 h
Projecció del film i xerrada amb Ferran Latorre, alpinista, conferenciant i guia d’alta muntanya. És el primer català que assoleix els catorze cims de 8.000 metres que hi ha al món sense oxigen artificial, excepte l’Everest.

Entre les pel·lícules de les 19 h i la de les 22 h es pot assistir a un sopar popular als Cines Olot. Pel sopar cal agafar un tiquet fins a 48 hores abans a www.cinesolot.cat.


Activitats Relacionades:

Go to Top