De l’1 al 4 de juny Olot, Mieres, Porqueres, Banyoles, Girona, Celrà, Lloret de Mar, La Jonquera i Figueres acolliran l’edició zero d’aquest festival impulsat per diferents agents artístics i equipaments culturals de les comarques gironines.

11 propostes artístiques ocuparan els espais d’Olot Cultura, l’Espai Nyamnyam, el Centre Cívic de Porqueres, de Cultura Banyoles, del Teatre Municipal de Girona, de Celrà Fàbrica d’Arts, del Teatre de Lloret de Mar, de La Jonquera Cultura i de Figueres a Escena.

Avui s’ha presentat la programació de “Això al poble no li agradarà”, un nou festival d’arts vives a les comarques gironines que pretén crear un punt de trobada entre els públics i la creació contemporània. Vuit municipis de les comarques de Girona (Olot, Porqueres, Banyoles, Girona, Celrà, Lloret de Mar, La Jonquera, Figueres i la col·laboració de l’Espai Nyamnyam a Mieres) han decidit crear una programació conjunta i singular per acostar la creació contemporània actual a tothom.

Un total d’onze propostes artístiques formen el programa d’aquest nou festival i els espais d’Olot Cultura n’acolliran algunes. El dijous 1 de juny la companyia Monte Isla presentarà al Teatre Principal d’Olot la seva proposta escènica Donde empieza el bosque acaba el pueblo, una peça que explora escènicament el concepte de paisatge i ens convida a observar l’escena com si fos un paisatge i a mirar-lo com si fos un quadre, un retall de realitat. El festival culminarà a Olot el dissabte 10 de juny a la nit amb la peça extra ASTRES: Mapping estel·lar del col·lectiu d’artistes Playmodes a l’Observatori de Batet de la Serra.

El festival compta també amb el suport de diversos agents del territori com ara El Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona, El Canal, Centre de Creació d’Arts Escèniques, i L’animal a l’esquena, a més del suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

“Això al poble no li agradarà” proposa un exercici de reterritorialització i posa a la venda un abonament que inclou entrades pels 6 espectacles de pagament, diversos desplaçaments amb autobús, el dinar comunitari a l’Animal a l’esquena de Celrà i un pack de marxandatge. El festival també promou el desplaçament en transport públic (sempre que sigui possible) i l’allotjament al territori.

Es pot consultar la programació i tota la informació pràctica a la seva pàgina web.

Pàgina web del festival