Olot Cultura organitza el primer culTURA fest, una festa oberta a tothom a finals d’estiu per presentar la programació cultural de la temporada de tardor 2018 i com a prèvia a les Festes del Tura. Serà el proper divendres 31 d’agost, a partir de les 20.30 h, a la zona del Puig del Roser.

A les 20.30 h, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, els programadors de les diferents àrees de l’Institut de Cultura d’Olot explicaran tots els detalls de la programació cultural de setembre a desembre i respondran a totes les preguntes del públic. Els assistents es podran endur a casa un exemplar de l’agenda Olot Cultura d’aquest període i, en acabar, se servirà un petit refrigeri per a tots els assistents. De la programació cultural de tardor del 2018 ja s’han avançat algunes propostes com els concerts de Joan Dausà i Maria Arnal i Marcel Bagés; la proposta teatral Èdip, protagonitzada per Julio Manrique o l’exposició dedicada a Josep Berga i Boada.

A les 22 h, La fura dels baus presentarà l’espectacle Manes a la Plaça de braus. Una impactant proposta realitzada el 1996 i que ara han recuperat, en la qual el públic es converteix en part del muntatge i viu una experiència total que “centrifuga els cervells i remou els budells”. A través d’una barreja d’emocions i sensacions, La fura dels baus reflexiona sobre idees universals com el sexe, el menjar, el naixement i la mort. Durant tot l’espectacle, que dura una hora, el públic s’està a peu dret, tot i que si algun espectador ho requereix se l’hi facilitarà un seient. Les entrades per veure l’espectacle valen 12 euros anticipades i 15 euros a taquilla i ja estan a la venda a www.olotcultura.cat i a la taquilla del Teatre Principal d’Olot i a Can Trincheria.

A partir de les 23 h, en acabar Manes, la festa continuarà a l’exterior de la Plaça de braus amb un concert a càrrec del Chaman Rumbero i la nit s’allargarà fins a les 2.30 amb la música de diversos DJ.

Durant tot el vespre hi haurà servei de bar a càrrec del Líquid Club i tres foodtrucks que serviran hamburgueses, pizzes, tapes així opcions vegetarianes i veganes per sopar.