Com cada any, l’Estiu Riu organitza casals amb activitats lúdiques, educatives i esportives de tot tipus per a infants i joves fins a 18 anys.

Enguany es tornen a fer els Casals Culturals per a joves i com a novetat s’organitza l’Estada de cant i interpretació Fes-te escoltar!

El dimecres 24 d’abril s’obre el període d’inscripcions a les activitats de l’Estiu Riu.

Ja es pot consultar la Guia Activa l’Estiu 2024, elaborada pel Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot. La guia inclou totes les activitats de l’Estiu Riu, organitzades per l’Ajuntament d’Olot i amb una nova oferta cultural per a infants i joves durant el període de vacances estivals a Olot. A més, la guia també inclou les activitats que organitzen la resta d’Ajuntaments de la Garrotxa i les d’entitats i empreses.

L’Estiu Riu és el conjunt d’activitats d’educació en el lleure municipals organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació i l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot durant el període de vacances d’estiu escolars.

Enguany es tornen a organitzar els Casals Culturals per a joves. Durant quatre setmanes, els joves de 12 a 16 anys poden participar en propostes artístiques i creatives. Aquest 2024, hi haurà una setmana dedicada al periodisme per conèixer tot allò que s’amaga darrere el món de la comunicació, el periodisme i la publicitat. Els participants podran conèixer què passa darrere d’una càmera d’informatius, aprendre com es prepara una entrevista, com s’aconsegueix que la gent s’assabenti d’una activitat o com es ven algun producte o servei amb una falca de només 20 segons. La segona setmana, anirà a càrrec de la intèrpret i artista Carla Rovira i girarà al voltant del món del teatre. En aquest taller els joves faran exercicis d’escriptura teatral, d’improvisació, de creació de vestuaris i disseny d’escenografia. La tercera setmana, conduïda per l’artista, il·lustrador i dissenyador gràfic Ferran Coves, se centrarà en el cartellisme i la publicitat. Els participants gaudiran d’un seguit de tallers i activitats que els portarà a conèixer i experimentar amb diferents tècniques de collage a través de diferents fotos, reculls de revistes i imatges significatives. I, la quarta setmana, estarà dedicada al rap i a l’escriptura lírica amb Erol Urbà. Durant cinc dies, els participants compartiran espai amb professionals del rap i la producció musical. El Casal Cultural permet apuntar-s’hi per setmanes o inscriure’s a l’experiència sencera.

Una novetat d’enguany és un casal per a joves de 15 dies titulat: Estada de cant i interpretació. Fes-te escoltar! destinat a joves de 12 a 16 anys que els agradi cantar i interpretar. De la mà de cantants professionals en actiu de la formació Cor de Teatre, els joves iniciaran un camí en el món del cant i la interpretació, se’ls donarà eines per millorar a nivell vocal i interpretatiu, que culminarà amb una actuació oberta a famílies i amics.

Des de l’Estiu Riu s’organitzen cada any casals amb activitats lúdiques, educatives i esportives de tot tipus per a infants i joves de totes les edats: casal de joves, casal per a infants i joves amb diversitat funcional, casalet de les fonts (per a infants que començaran i3), esplai de petits Malagrida i esplai de petits Pla de Dalt (per a infants de 4 a 7 anys) i el casal Bisaroques (per a infants de 2n a 6è de primària).

En l’àmbit d’esports, l’Estiu Riu organitza un seguit de casals esportius per a infants de 4 a 12 anys, com són el casal d’hoquei, patinatge i gimnàstica. A més el casal de bàsquet per a joves de 12 a 16 anys, i també casals aquàtics, on hi haurà diferents opcions de piscina i natació.

Les brigades joves d’estiu i els casals temàtics de robòtica i natura completen l’oferta de l’Estiu Riu.

El període d’inscripció serà des de les 9 h del dimecres 24 d’abril fins a les 24 h del diumenge 12 de maig de 2024 per internet a www.estiuriu.olot.cat. També es podran fer de manera presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament d’Olot, situada a l’Hospici. L’horari d’atenció serà de 8 a 15 h (tret del dia 24 que serà a partir de les 9 h). Per a qualsevol consulta o dubte sobre les activitats d’Estiu Riu es pot trucar al telèfon 621 129 070 de 9.30 a 14.30 h. Els preus de les activitats compten amb descomptes per a famílies nombroses i monoparentals, per a persones amb discapacitat, així com per tenir el carnet d’usuari de les instal·lacions esportives municipals i per inscriure més d’un germà o germana a les activitats.

A més, la Guia Activa l’Estiu 2024 inclou les activitats d’estiu per a infants i joves dels diferents pobles de la comarca. Es pot consultar la informació a través de la guia, a www.garrotxajove.cat i als respectius ajuntaments.

Finalment, la Guia també inclou les activitats ludicoformatives i formatives organitzades per part d’entitats i empreses privades d’Olot i comarca amb una gran varietat de propostes.

Consulta la Guia Activa l’Estiu 2024