Pujaran als escenaris d’Olot grans noms com Pere Arquillué, la companyia Dagoll Dagom o Magalí Sare i Dani Lòpez. També es dedicarà un lloc especial a l’Univers de l’artista David Ymbernon.

 La venda d’entrades per al públic general s’obrirà el dia 19 de setembre a les 18 h. La venda preferent dels membres de la Societat Anònima començarà el dia 15 de setembre.

 Els joves menors de 25 anys gaudiran de descomptes especials.

L’activitat cultural de la ciutat d’Olot es torna a preparar un any més per a la tardor amb moltes propostes. La programació arriba carregada amb noves exposicions, espectacles de teatre molt variats, una nova edició del Jazz Olot, exposicions i activitats per als amants de les lletres i la lectura a la Biblioteca.

ARTS ESCÈNIQUES DE TOTS ELS FORMATS I PER A TOTS ELS GUSTOS

Passaran pel Teatre Principal d’Olot artistes de renom com Pere Arquillué amb la peça El cos més bonic que s’haurà trobat mai i companyies de gran reconeixement com Dagoll Dagom, que ens portarà el seu nou musical L’alegria que passa. A més, la programació d’arts escèniques d’aquesta tardor anirà marcada pel circ: la companyia Escarlata Circus ens oferirà dues sessions de La Grutesca i Cirque Nicole et Martín ens presentarà els seus espectacles Vasilisa i Hansel i Gretel, tots ells aptes per al públic familiar, a l’interior de la seva carpa de circ.

Tant La Grutesca com Vasilisa formen part del cicle LAP, l’Altra Programació, un conjunt d’espectacles multidisciplinaris, no convencionals, que busquen experimentar. Els acompanyen els espectacles Calidoscòpica de Sònia Gómez i Encarni Espallagas, The Watching Machine de Macarena Recuerda Sheperd, el concert de Magalí Sare i Dani López a la sala El Torín i Latung la la en dansa de David Ymbernon.

UNIVERS YMBERNON I FESTIVAL ELPETIT

Aquesta tardor obrirem les portes a l’Univers Ymbernon, un artista multidisciplinari el treball del qual es caracteritza per la llibertat absoluta de creació. L’obra de David Ymbernon es mou entre la pintura, l’escultura, el teatre, la poesia, la perfomance i la gastronomia. De l’artista veurem l’espectacle de dansa Latun la la en dansa, l’obra L’odissea de Latung La La i Aviat serà demà, a la Biblioteca Marià Vayreda.

Per altra banda, aquesta tardor torna el festival elPetit que aposta per a les propostes culturals de qualitat per a infants de 0 a 5 anys. Enguany veurem l’espectacle de dansa Fyying Cow de la Companyia Destilte i L’odissea de Latung La La, que també forma part de la programació d’aquest festival.

PRESENTACIONS DE LLIBRES, CLUBS DE LECTURA I CINEMA I ACTIVITATS FAMILIARS

La Biblioteca Marià Vayreda retorna a la seva programació habitual amb presentacions de llibres i activitats per a adults i infants al voltant de la lectura, i l’espectacle No hi haurà una altra fi del món, amb Laura Conejero i Rusó Sala. Torna a començar el Club de lectura amb Albert Grabulosa, en el qual es comentaran llibres com La doble vida d’Okita Sóji de Carles Batlle, Hamnet, de Maggie O’Farrell o Profecia, de Raül Garrigasait. En relació amb cadascuna de les lectures, es faran les sessions de Cinema del club, amb Jordi Teis, amb les pel·lícules La fortuna de vivir, de Jean Becker i Viaje al cuarto de una madre, de Celia Rico. Finalment, la Biblioteca ha programat tres presentacions de llibre: el conte Amunt, dormilegues!, de Laura Quicios i  Valentí Gubianas; la novel·la eròtica Lady Paula, de Sílvia Vilacoba, i Fragments d’inexistència: una biografia de Tom Sharpe, de Miquel Martín i Montserrat Verdaguer.

Per als més petits, a banda de l’Hora del conte conduïda per Lola Arqué els dies 16 d’octubre, 20 de novembre i 11 de desembre, també es faran Jocs de taula en família amb La Juganera el dia 7 d’octubre, el taller “Efectes especials i altres enganyifes” el dia 18 de novembre i la lectura de contes de Nadal i un taller de fanalets de Reis el dia 16 de desembre, a càrrec de la Cia. La Sal, entre d’altres activitats.

TORNA EL CICLE JAZZ OLOT

El jazz tornarà a ocupar l’escenari de la sala El Torín amb una programació de tres concerts: Òscar Domènech Duality el 30 de setembre (inclosa en el festival l’Hora del Jazz), Yoav Eshed Quartet el 20 d’octubre i Benjamin Herman Trio el 16 de desembre.

Per altra banda, aquesta tardor Olot acollirà els concerts de Magalí Sare i Dani Lòpez, que presentaran el seu nou treball Esponja; el músic i compositor olotí Grabu, i el concert de Nadal amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, que ens oferirà un repertori de valsos, polques i altres sorpreses de l’autor J.S. Bach.

NOVES EXPOSICIONS ALS MUSEUS D’OLOT

L’escultor Gerard Mas presenta a la Sala Oberta 2 “Bestiari”, una mostra que recull l’animalitat humana i que posa al centre la relació històrica que ha existit entre els humans i el regne animal. El Museu de la Garrotxa també acull la mostra “Fora del marc: art a Olot durant la represa (1943 – 1968)”, que parla d’aquells artistes que durant els anys 40, 50 i 60 van sortir del marc pictòric tradicionalment establert en un context de postguerra. Totes dues exposicions es podran visitar fins al 14 de gener de 2024.

El dia 20 d’octubre s’inaugurarà “Fang. Identitats híbrides”, l’exposició resultant de la investigació de l’artista Maria Camila Sanjinés, una proposta que combina l’art de fer fang i ceràmica amb les experiències de les dones migrades a la ciutat d’Olot. L’exposició estrenarà la nova Sala Oberta 3 del Museu de la Garrotxa i es podrà visitar fins al 28 de gener de 2024.

Segueix oberta fins al 29 d’octubre l’exposició “La ira. Els pecats capitals” al Museu dels Sants. Una mostra dins la sèrie Sincronies, en aquesta ocasió dedicada a la ira i que combina les peces del fons del Museu dels Sants amb peces de la col·lecció d’art contemporani de la Fundació Vila Casas.

VENDA D’ENTRADES A PARTIR DEL 19 DE SETEMBRE

El dimarts 19 de setembre, a les 18 h es posaran a la venda les entrades per al públic general. Les persones que vulguin adquirir L’Abonament Butaca ho podran fer del 12 de setembre a les 18 h al 15 de setembre a les 18 h. Recordem que aquest abonament inclou tots els espectacles d’arts escèniques que es fan al Teatre durant la tardor, a un preu molt ajustat i ocupant sempre la mateixa localitat en el cas dels espectacles de gran format.

Des del dia 12 també s’obren les inscripcions a ser membre de la Societat Anònima per aquesta temporada, que durarà fins al 31 d’agost. Les persones que en formin part, podran comprar les seves entrades en venda preferent (a partir del 15 de setembre a les 18 h) i gaudiran d’un mínim d’un 25% de descompte en el preu dels espectacles organitzats per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot.

PREU JOVE

Des d’Olot Cultura es treballa perquè la qüestió econòmica no sigui una barrera perquè els joves puguin accedir a la cultura que es fa a la ciutat. En aquest sentit, els menors de 25 anys:

  • Poden fer-se de la Societat Anònima per 5 euros (llavors tenen un descompte del 25% en totes les entrades).
  • Els estudiants tenen descomptes especials en els espectacles de teatre, dansa, música i circ.
  • Els estudiants de música poden comprar les entrades a tots els concerts a 3 euros.
  • Els menors de 16 anys i els estudiants tenen entrada gratuïta als Museus d’Olot. A més, tots els primers diumenges de mes, l’entrada als Museus també és gratuïta per a tothom.