Arxiu Comarcal de la Garrotxa (ACGAX) , creat l’any 1983, és la institució que vetlla per la preservació, el tractament arxivístic i la difusió del patrimoni documental de la comarca de la Garrotxa, aplegant gairebé 3.000 metres lineals de documentació.

L’edifici disposa de les sales pròpies dels arxius tradicionals (dipòsits, sala de formats especials, sala de grans formats, sala de treball i consulta, etc.) a més d’una sala polivalent (de 80 m2) pensada per a conferències, presentacions de llibres, exposicions i tallers escolars.

L’ACGAX custodia el fons municipal d’Olot (des del segle XVI), la documentació històrica i semi activa del Consell Comarcal de la Garrotxa, els prop de cinc mil protocols de les diferents notaries del districte d’Olot (des del segle XIII) i diversos fons institucionals, judicials, d’associacions, patrimonials, eclesiàstics, d’empreses i de particulars de la comarca. També conserva algunes col·leccions documentals (efímers i cartells) i un fons amb més de tres-centes mil imatges. Disposa d’una biblioteca especialitzada en història local i d’una hemeroteca amb més de sis-centes capçaleres de la Garrotxa.

Contacte

Plaça del Puig del Roser, 1
17800 Olot
972 27 91 31
arxiucomarcal@olot.cat

Horaris

De l’1 d’octubre al 31 de maig:
de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de 15.30 h a 18 h
El primer dissabte de cada mes, de 9 h a 14 h

De l’1 de juny al 30 de setembre:
de dilluns a divendres, de 8 h a 15 h

Demanar un espai de l’Arxiu
Web de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa
Web de l’Arxiu d’Imatges