Aquest 2024 la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot s’adhereix a CineXic i oferirà un cicle de vuit pel·lícules anuals per a infants d’entre 3 i 12 anys.

Els infants que assisteixin a quatre sessions o més podran participar en el sorteig d’un lot cultural.

CineXic és una iniciativa que neix de la col·laboració d’Òmnium Cultural i de les distribuïdores Pack Màgic i Rita&Luca.

A partir d’aquest mes de gener i durant tot el 2024, la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot oferirà una programació de pel·lícules infantils en català a través de CineXic, una iniciativa d’Òmnium Cultural i de les distribuïdores Pack Màgic i Rita&Luca. El projecte farà possible que un dissabte a la tarda al mes i de manera gratuïta, infants i famílies puguin gaudir de pel·lícules de qualitat artística i pedagògica, d’origen europeu i doblades al català.

Començant el proper 27 de gener, des d’ara fins al desembre es podran veure un total de vuit pel·lícules (una cada mes exceptuant els mesos de juny a setembre) destinades al públic familiar amb infants d’entre 3 i 12 anys. Entre elles hi trobarem Ratolins i guineus, una amistat d’un altre món, L’univers en miniatura de No-No, Supercuc o El Viatge d’Ernest i Celestine. L’objectiu d’aquesta iniciativa és difondre el cinema familiar de qualitat en català i alhora engrescar a les famílies a gaudir de la Biblioteca com un espai d’oci durant el cap de setmana, on s’hi pot anar a llegir, a fer deures, a jugar i ara també a veure cinema en família. La Biblioteca d’Olot s’ha adherit al projecte a través del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

El cicle tindrà lloc a la Sala Infantil de la Biblioteca els dissabtes 27 de gener, 24 de febrer, 23 de març, 27 d’abril, 25 de maig, 19 d’octubre, 16 de novembre i 14 de desembre. Els infants assistents a les sessions adquiriran un passaport CineXic que serà segellat cada cop que vinguin a veure una pel·lícula. Els infants que aconsegueixin quatre segells o més podran participar en el sorteig d’un lot cultural ofert per Òmnium.

Ampliar l’oferta de cinema infantil en català

CineXic és un programa d’impuls a la difusió del cinema infantil en català que neix de la col·laboració de tres entitats: Òmnium Cultural i les distribuïdores Pack Màgic i Rita&Luca a través de la creació d’un circuit estable d’espais que vulguin apostar per una programació regular de cinema familiar en català complementària als circuits més comercials, tot creant i fidelitzant nous públics.

Aquest circuit vol ser un viver de nous espais, una xarxa que se suma al circuit d’estrenes que ja té el nostre país i que permeti arribar a diferents indrets de Catalunya per tal d’ampliar l’oferta de programació cinematogràfica infantil en llengua catalana.

La programació, que consta d’aquestes vuit pel·lícules anuals, ha estat especialment dissenyada per Pack Màgic i Rita&Luca, dos projectes catalans especialitzats en la distribució de cinema infantil, capdavanters a l’estat espanyol i responsables de projectes de difusió com El meu Primer Festival, Un dia de Festa o el Kinosaure.

Consulta aquí la programació