Les grans obres de teatre perduren per més que passin els anys i són plenament vigents a l’actualitat. Amb aquesta filosofia neix Clàssics a les 8!, un nou cicle que vol acostar els clàssics teatrals a la població d’avui en dia. Aquesta temporada s’han programat dues propostes en un nou horari poc habitual al Teatre Principal d’Olot: els dijous a les 20 h.

La companyia Obskené representarà aquest dijous dia 5 d’abril Fuenteovejuna. Breve tratado sobre las ovejas domésticas. El text escrit per Lope de Vega ara fa 400 anys narra la història d’un poble que, cansat de les atrocitats d’un comendador corrupte i violador, decideix unir-se per combatre i matar l’opressor. La companyia barreja els versos de Lope de Vega amb el llenguatge actual i mentre es desenvolupa l’obra, els actors també la comenten i opinen sobre aquest fet basat en una situació real.

El dijous següent, el dia 12 d’abril, Parking Shakespeare portarà a Olot Els dos cavallers de Verona, un text que William Shakespeare va estrenar a finals del segle XVI. Es tracta d’una de les primeres obres que va escriure el dramaturg anglès, una comèdia d’embolics amb dos enamorats que viuen entre Verona i Milà. La companyia catalana situa l’obra a la Itàlia dels anys 60, amb motos vespa, paparazzi i ulleres de sol, al més pur estil de la Dolce Vita de Fellini.

El tret de sortida del cicle serà aquest dijous 5 d’abril a les 18.30 h a La Carbonera. Les dues companyies oferiran la xerrada 5 cèntims de… “Com mirar els clàssics des d’ara i aquí?”.