“Primavera a la natura” és la segona edició d’unes colònies que persegueixen dos objectius: oferir temps a les famílies i lleure de qualitat als infants.
Es tracta d’unes colònies pel pont de l’1 de maig a preus inferiors al cost real per facilitar que el màxim de famílies en puguin gaudir

La tardor passada l’Ajuntament d’Olot va programar dos torns de colònies amb la participació d’una trentena de nens i nenes que van gaudir de tres dies d’activitats de lleure, culturals i esportives. La valoració tant per part de les famílies com per part dels infants va ser molt positiva.

Després de la bona rebuda, l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot posa en marxa una segona edició: Primavera a la natura. Igual que a la tardor passada, es tracta d’unes colònies per a infants d’Olot amb una part finançada per l’Ajuntament.

L’objectiu de la proposta és doble. Per una banda, alliberar temps per a les famílies, especialment les dones a qui majoritàriament repercuteixen les tasques de cures als infants. I, per l’altra, oferir un lleure de qualitat als infants.

Les colònies estan pensades per a nens i nenes de 8 a 12 anys (nascuts entre el 2010 i el 2014). Es faran dos grups segons les edats.

Per aquesta segona edició s’ha programat una sortida de 3 nits (4 dies) coincidint amb el pont de l’1 de maig. Del dissabte 29 d’abril al dimarts 2 de maig (dia de lliure disposició a les escoles d’Olot).

L’estada serà a la casa de colònies La Cot de Santa Pau i les colònies seran conduïdes per professionals experts que organitzaran activitats de lleure  enfocades especialment a la natura.

El projecte està finançat de manera que el preu final per a les famílies és inferior al que seria el preu de cost. Amb això es pretén facilitar al màxim l’assistència a tothom que hi estigui interessat. El preu per estada és de 100 euros i de 50 en el cas de les famílies monoparentals i nombroses. A més hi haurà altres reduccions de preu tenint en compte altres situacions de vulnerabilitat. Els preus inclouen l’estada de tres nits, tots els àpats i totes les activitats.

Les inscripcions es podran fer del 13 al 21 d’abril a l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot, en el seu horari d’oficina que és de dilluns a divendres de 10 a 14 h. Per a informació i inscripcions podeu trucar al 619 687 608  (trucada o whatsapp).

Les colònies Primavera a la Natura estan subvencionades pel programa Temps per a cures del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya destinat a impulsar serveis de cura puntuals per avançar en la corresponsabilitat pública vers les cures.