L’escultura del conill que corona la font, malmesa pel pas del temps i per diversos actes vandàlics, ha estat retirada per fer-ne una restauració a fons.

La restauració de la font s’emmarca en una intervenció global a la plaça del Conill, prevista pel PIAM.

La font del Conill se sotmetrà els propers mesos a un procés de restauració que ha començat amb la retirada del conill que la corona. La restauració de la font forma part d’una intervenció global a la plaça del Conill, prevista pel Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del nucli antic per aquest 2019.

Inaugurada el 1752, la font del Conill era una de les quatre fonts monumentals que abastien Olot d’aigua al segle XVIII. La que es pot veure actualment a la plaça ja no era l’original, ja que al llarg dels segles s’ha hagut de restaurar a causa del deteriorament pel pas del temps i pels diversos actes de vandalisme de què ha estat víctima. De fet, la font original estava adossada a can Conill, la casa que dona nom a la plaça, i posteriorment es va traslladar a la ubicació actual. El conill que s’acaba de retirar per restaurar-lo data de 1980, quan una còpia va substituir l’anterior. L’empresa 4 Restaura serà l’encarregada de tornar a l’escultura barroca el seu aspecte original, amb un calendari que anirà lligat al projecte d’intervenció global de la plaça, previst per al 2019. Més enllà de la figura del conill, la font es consolidarà per evitar-ne l’exfoliació, ja que la pedra tova amb què està construïda la fa molt sensible als canvis d’humitat i temperatura.

El projecte de restauració de la font forma part de les accions incloses al Pla de Millora de Places i Placetes de Proximitat del PIAM per tal de millorar el confort i la usabilitat de la plaça. Consensuades amb els veïns, les intervencions inclouen, entre d’altres, il·luminar la font, retirar el cablejat aeri que travessa la plaça, resoldre el desnivell entre la font i la plaça, o plantar arbres i afegir-hi un lloc per seure per tal que l’espai es transformi en un lloc d’estada.

El PIAM destinarà un pressupost de 50.000 euros a aquest conjunt d’intervencions, que van ser votades pels veïns com a prioritàries per al 2019.