Des d’avui i fins diumenge, Olot s’omplirà de dansa per a tots costats. Aquesta tarda, a les 19 h, Eulàlia Bergadà ballarà l’espectacle inaugural del festival a l’Hotel Riu Fluvià. Un Opening Vulcanus, creat especialment per a l’ocasió. Durant quatre dies s’han programat 28 espectacles a la ciutat, la majoria dels quals són gratuïts i passaran a l’aire lliure. Vuit de les propostes s’estrenaran al festival.

El Sismògraf 2018 posa el focus aquest any amb el Circ Coreografiat, espectacles que es troben a mig camí del circ i de la dansa. És el cas de Cuculand Souvenir, que Roberto Olivan estrenarà el divendres a les 22 h al Teatre Principal. També s’inclou dins aquesta categoria Brut, de Marta Torrents – Fet a Mà (dissabte, 21 h, Teatre Principal) i Fosques, un espectacle de dansa penjant dels arbres, projeccions i música en directe que s’estrenarà el dissabte a les 23 h a les Fonts de Sant Roc d’Olot. El circ coreografiat es completa amb dues propostes de l’Itinerari de dansa al Parc Nou del diumenge a les 12 h.

A nivell internacional, els francesos Compagnie Didier Théron actuaran per partida doble. Divendres, a les 18 h a la plaça Major, representaran Air, i dissabte voltaran pels carrers d’Olot durant tot el dia amb l’espectacle itinerant La Grande Phrase. Cossos inflables de grans dimensions que de ben segur no passaran desapercebuts.

Un any més, la plaça Major serà l’escenari del Sismohop, la trobada de les millors companyies de dansa urbana del país. Serà dissabte, a partir de les 17 h. També dissabte, a les 17 h a la plaça Pia Almoina, La Mujer del Carnicero representarà Càpsules, un espectacle de dansa amb cadira de rodes coreografiat per l’olotina Neus Canalias. A les 18 h, a les pistes de la plaça Campdenmàs Kernel Dance Theatre reflexionaran sobre el culte el cos i l’obsessió pel gimnàs a l’espectacle Give me protein. I al vespre, a les 20. 30h davant l’església de Sant Esteve, tindrem un casament ple d’humor amb dues núvies, vestides de blanc, que lluiten per casar-se amb el mateix nuvi.

Una altra de les estrenes del Sismògraf 2018 serà el Mol·leculari que Lipi Hernández ballarà el divendres a les 19 h a la plaça de braus. Un espectacle que reflexiona al voltant del concepte que junts s’arriba més lluny. L’endemà, a la sala El Torín, a La mesura del detall Magí Serra reflexionarà sobre la bellesa i la fragilitat de les nostres vides. La nit del dissabte acabarà als Tossols amb una festa oberta a tothom que vulgui ballar fins que el cos aguanti.

Tots els espectacles i tota la programació es pot consultar al web del Sismògraf, que aquest any com a novetat també ofereix itineraris personalitzats per a tots aquells que vulguin consell sobre quins espectacles anar a veure. Més de 170 professionals nacionals i internacionals han confirmat la seva assistència al festival, que ha preparat tot un seguit d’activitats pensades especialment per a programadors i persones vinculades al món cultural, amb un seguit de trobades, xerrades i formacions per aprofundir en la dansa.