El festival del foc i de la llum durarà setze dies, del 12 al 28 de novembre.

La majoria de les propostes es concentraran al llarg del riu Fluvià.

Lluèrnia, el festival del foc i de la llum, arriba a la seva desena edició, i enguany s’estendrà setze dies, en concret del 12 al 28 de novembre. Per tant, durant tres caps de setmana tant el públic olotí com el que ve de fora podran gaudir d’una vintena d’instal·lacions efímeres sense patir aglomeracions. Algunes d’aquestes seran puntuals i d’altres tindran una durada més llarga, i prendran com a eix d’unió el riu Fluvià, des del Bosc de Tosca fins al barri de Sant Miquel.

Algunes de les instal·lacions que formen part d’aquest desè any del festival són les següents:

L’hort de la llum, d’Antoni Arola, que s’inspira en representacions de l’ascensió mística de la llum, a l’Estadi d’atletisme, els dies 12, 13, 19 i 20 de novembre.

– Els espectacles teatrals Paraules que trenquen ossos, de la cia. Pagans, amb contes i rondalles en format itinerant pel bosc, i Geometria, de Roseland Musical, de dansa i música adreçada als més joves, al Teatre Principal d’Olot.

– Els projectes guanyadors de la Convocatòria Oberta amb la intenció de promoure la creació emergent: Al·luvió, de Gigamo Arquitectes; Llindars, de Hedonistas Studio i Tal Cual Studio; Negre, d’Albert Palazón, i Aixopluc, de 27 Lletres.

– Les propostes produïdes i dissenyades pels alumnes de l’Escola Municipal d’Art de Terrassa, als rentadors de darrere del Consell Comarcal de la
Garrotxa; de l’EINA Centre Universitari d’Art i Disseny de Barcelona, al passeig Emili Teixidor, i de l’EASD d’Olot, al claustre del Carme.

– La instal·lació conjunta Hop-on, de les escoles d’infantil i primària d’Olot i la Garrotxa, a l’entrada del fals túnel de Sant Roc, amb el tren d’Olot com a temàtica, just l’any en què se celebra el 110è aniversari de l’arribada d’aquest mitjà de transport a la ciutat.

– La instal·lació visual i sonora Delight, de Manel Quintana, a l’Hospici.

– Els Collarets de llum, de l’AOAPIX, a la plaça de Campdenmàs, i la proposta de Transefímers-Med, el programa transfronterer europeu que promou la Xarxa Transversal.

Il·lumina’t, de Marc Lorente, a la font de la Puda.

Aura, de Xevi Bayona i Àlex Posada, als prats de la font de les Tries.

– Les propostes de foc Laia Escribà, del Taller de Magnèsia; Memòria, de Marc Sellarès, i la de Pim Pam Pum Foc.

– A les vidrieres exteriors de l’Arxiu Comarcal es projectaran les pel·lícules creades pels alumnes dels centres d’educació secundària d’Olot i de Besalú.

– Algunes entitats i associacions de la ciutat col·laboraran en una instal·lació conjunta il·luminant amb espelmes els ponts que travessen el Fluvià.

– Com a activitat complementària també hi haurà la conferència “Petita història de la llum en l’art”, de Montserrat Planella, a la seu de la Delegació Garrotxa-Ripollès del COAC, el 18 de novembre a les 19.30 h; l’exposició de Martí Albesa “Lluèrnia 11/21”, a Can Trincheria, i l’exposició “El Cine Nic – El cinema de la mainada (1931-1974)”, a l’Arxiu Comarcal.

Podeu consultar tota la programació al web del festival: www.lluernia.cat.

Més informació