Des de l’any 2013, 1.672 persones amb risc d’exclusió social han tingut accés a espectacles que s’han celebrat a Olot gràcies al programa Apropa Cultura. Hi ha moltes persones que, per les seves circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per anar a veure una obra de teatre, un concert o una exposició. Des d’Olot Cultura es defensa fermament el poder transformador de la cultura i es té el convenciment que ha de ser per a tothom. Per això, per tal d’eliminar aquestes barreres culturals invisibles, la capital de la Garrotxa forma part des del 2013 del projecte Apropa Cultura.

Al llarg d’aquests anys, persones amb discapacitat intel·lectual, amb discapacitat física, de l’àmbit de la salut mental, dones, gent gran, persones amb addiccions o immigrades, entre d’altres, han pogut gaudir de la programació cultural de la ciutat pagant un preu màxim de 3 euros per l’entrada. Entitats com el Centre de dia de salut mental de la Garrotxa, el casal de joves d’Integra, Càritas Garrotxa, l’Esplai diari Garbuix, Creu Roja Olot, la Llar la Fageda, ADAG40 o Mans per l’Acció Solidària Olot s’han beneficiat del programa Apropa Cultura a Olot.

A més, en el marc del Festival Sismògraf s’ofereix la formació Educa amb l’Art per a professionals de centres i entitats socials.

A Catalunya, més d’un centenar de teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus d’arreu del país formen part actualment de la comunitat Apropa Cultura. En el que portem d’any, més de 35.000 usuaris d’entitats socials s’han beneficiat del programa i la xifra s’enfila als més de 216.000 al llarg dels dotze anys que té el projecte.

A partir d’aquest dilluns 22 d’octubre se celebra la quarta Setmana Apropa, amb activitats a tots els equipaments que participen al programa i una campanya de sensibilització per donar-lo a conèixer. A Olot, un col·lectiu de discapacitats intel·lectuals assistirà al concert de Joan Dausà i un col·lectiu d’infància i adolescència a l’espectacle La nena dels pardals.