El Festival ha preparat una gran varietat d’instal·lacions amb l’epicentre a la Ciutat Jardí i l’Eixample Malagrida.

L’hort de la llum d’enguany va a càrrec de Nua Arquitectes i es titula ‘Ritual’.

Lluèrnia torna a venir en plena tardor, com ja fa anys coincidint amb l’arribada del fred, en els dies en què les fulles es vesteixen de colors torrats i cauen i pinten les voreres de la ciutat quan les nits ja són molt llargues.

El Festival del foc i de la llum se celebrarà els dies 10 i 11 de novembre i ara ja en sabem la programació sencera. Cada any, Lluèrnia vol ser un festival diferent tot explorant nous fragments de la ciutat per posar-hi llum i màgia. Aquest any l’epicentre és la Ciutat Jardí, l’interessantíssim eixample olotí amb una disposició formal radial i coneguda com a Eixample Malagrida.

Enguany el festival estarà marcat per anar des del centre de la ciutat fins al Parc Nou, un recorregut per descobrir els mateixos carrers radials així com els jardins i les cases noucentistes que normalment estan tancades, els habitatges de protecció oficial dels anomenats pisos de la Caixa, el riu Fluvià, els pavellons esportius o la plaça Amèrica.

La Fumarola de Lluèrnia inclou aquella programació que s’estén els dies del voltant del festival. Tindrà lloc del dimecres 8 al diumenge 12 de novembre i inclourà exposicions, espectacles i altres actes paral·lels al festival.

Pel que fa a les instal·lacions del festival, en destaca L’hort de la llum, enguany a càrrec de Nua Arquitectes. Es podrà veure a la Casa Vayreda tant el 10 com l’11 de novembre. Sota el títol Ritual, la peça representa un cultiu al·legòric, un hort de llum que redefineix l’espai.

També hi trobarem la instal·lació Un batec de silenci de les Escoles de primària d’Olot i comarca, Els ous d’or de les oques del Parc Nou, de les Escoles de secundària d’Olot i comarca, En un altre lloc de Martillo Neumático, Raigs de llum de Francisco Spratley i La porta el temps, d’AOAPIX, entre d’altres.

Consulta el programa per trobar-hi a més totes les informacions pràctiques i el plànol del festival.

Programa Lluèrnia 2023