Un mes abans que es faci pública tota la programació cultural que hi haurà a Olot de gener a juny, l’Institut de Cultura avança alguns dels espectacles més destacats que es podran veure a la ciutat durant el primer semestre del  2019.

Destaca la presència de dos musicals de gran format: Maremar, de Dagoll Dagom, Troia,  una veritable odissea de Cor de Teatre que s’estan fent o es faran aquesta tardor a Barcelona. Maremar, que es podrà veure a Olot el dissabte 19 de gener, és l’adaptació a l’actualitat del drama de Pèricles, de William Shakespeare, tot fent un parel·lelisme amb l’actual drama dels refugiats. L’espectacle inclou cançons de Lluís Llach. Troia explica les aventures d’Ulisses en tornar a Ítaca a més de fer un recorregut a capella amb peces de Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi i Wagner, es farà al Teatre Principal d’Olot el 31 de març.

Pel que fa a produccions teatrals, el divendres 1 de febrer de 2019, es representarà a Olot La importància de ser Frank. David Selvas adapta el clàssic d’Oscar Wilde, un àcid retrat sobre la hipocresia social britànica, amb música en directe interpretada pels mateixos actors i una estètica al més pur estil La la land.

Sergi López pujarà dalt l’escenari del Teatre Principal d’Olot per encapçalar el repartiment d’El chico de la última fila. El text, guanyador d’un premi MAX, parla de la relació entre un professor de literatura i un seu alumne, a través de les redaccions del jove. I, en l’apartat de comèdia, es comptarà amb en Joel Joan protagonitzant Escape Room (10 de maig).

Quan a concerts, Marc Parrot oferirà el dissabte 16 de febrer un concert gens convencional dins una iurta que s’instal·larà enmig del Firal. Una proposta impactant, amb les emocions a flor de pell i on els músics es fusionaran amb el públic. La pianista Clara Peya tornarà a la sala El Torín el diumenge 17 de març per presentar el seu darrer espectcle Estómac, un concert amb unes melodies fresques a cavall del jazz, el pop i l’electrònica i un missatge centrat en desmitificar l’amor romàntic, tal i com “ens l’han ensenyat”. A Olot també rebrem Anna Roig homenatjant la belle chanson francesa acompanyada d’una big band, en un concert amb peces de Jacques Brel, Claude Nougaro, Serge Gainsbour i Barbara el dissabte 13 d’abril a la sala El Torín.

VENDA D’ENTRADES A PARTIR DEL 18 DE DESEMBRE

La programació cultural completa  del primer semestre del 2019 a Olot es podrà consultar el dilluns 17 de desembre, a partir de les 17 h al web d’Olot Cultura i les entrades per a totes les propostes es posaran a la venda el dimarts 18 de desembre a les 10 del matí a la taquilla del Teatre Principal, a Can Trincheria i a www.olotcultura.cat. Si veniu físicament, us les embolicarem per a regalar durant les festes.