La primera fase d’obres de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot ja ha finalitzat i demà es tornarà a obrir amb algunes restriccions.

Es podrà accedir al primer i al segon pis i tots els espais (sofàs, taules i cadires) estaran disponibles als usuaris, així com la premsa i les revistes.

El préstec de documents del primer i el segon pis funcionarà amb normalitat. Aquí s’hi troben les seccions de novel·la, audiovisuals, filosofia, religió, sociologia, folklore, ciències naturals i exactes o cuina entre d’altres.

No hi haurà, però, préstec per als documents ubicats a la planta baixa, degut que encara s’hi segueix treballant. Això afecta els apartats d’esports, arts, excursionisme, música, geografia, història, guies de viatge, etc. Tampoc es podrà agafar material de la sala infantil ni fer ús dels ordinadors públics ubicats a la planta baixa.

Fins que s’acabin les obres, que es calcula que serà a finals de mes, la Sala infantil seguirà ubicada a La Carbonera del Teatre Principal d’Olot. Hi ha servei de consulta, espai de jocs, d’estudi i s’hi fan les activitats programades.

El retorn de documents de la sala infantil es farà, però, a la biblioteca.

Les obres de la Biblioteca consisteixen en la retirada de la moqueta de la planta baixa i l’eliminació de l’escala que comunica les dues sales infantils.