Des d’aquest dijous 9 de març de 2023, es poden presentar les sol·licituds per a diferents convocatòries d’ajuts dirigides a les entitats que promoguin la inclusió i cohesió social, cooperació, veïnals, culturals, esportives, que realitzin activitats d’educació en el lleure i les que treballen per la promoció econòmica de la ciutat. Les sol·licituds es poden presentar fins al 5 d’abril.

L’Ajuntament d’Olot ha obert aquest dijous 9 de març una nova convocatòria de subvencions de suport a les entitats de la ciutat per tal que puguin dur a terme les seves activitats i projectes. Aquest 2023 el Consistori ha tornat a aprovar les bases de les diferents convocatòries de subvencions amb la voluntat d’acompanyar les associacions per tal que puguin realitzar la seva activitat.

En concret, s’han acordat les bases específiques reguladores de la concessió de subvencions de les modalitats següents:

• Entitats que promoguin la inclusió i la cohesió social.
• Entitats que fomentin la cooperació, l’educació pel desenvolupament de les entitats locals.
• Entitats veïnals.
• Entitats culturals.
• Entitats que realitzen activitats d’educació en el lleure.
• Entitats esportives per a la temporada 2022/2023.
• Entitats que treballen per al foment de l’activitat econòmica a la ciutat.

Hi haurà temps fins al 5 d’abril per realitzar la sol·licitud. En total, enguany l’Ajuntament d’Olot destina un total de 441.540 € per a totes les línies de subvencions.

Les tramitacions cal que es portin a terme de forma telemàtica i trobaran tota la informació detallada de cada línia aquí: https://www.olot.cat/tramits/subvencions-i-ajuts.htm. En cas de dubtes en la tramitació electrònica es pot contactar amb l’OAC 360 que atén de dilluns a divendres de 8 a 20 h al 872 220 089 o directament al correu electrònic oac360@olot.cat.

Sessions formatives per a la tramitació de les subvencions

Olot compta des de fa anys amb el Servei Integral de Suport a l’Associacionisme, el SISA, que té per objectiu acompanyar les entitats i el teixit associatiu de la ciutat per potenciar una ciutat i societat més compromesa i cohesionada. D’aquesta manera, des del SISA es recullen les necessitats de les entitats i la seva veu a través de la Taula SISA d’Olot; òrgan format per 15 persones del teixit associatiu de la ciutat i que s’encarreguen de marcar les línies mestres en aquest àmbit i els projectes a engegar.

Seguint amb el Pla de Formació establert l’any passat, s’han tornat a programar dues sessions formatives amb l’objectiu de solucionar dubtes sobre com es poden sol·licitar les subvencions i solucionar dubtes sobre tràmits telemàtics amb l’administració.

En concret, s’ha previst portar a terme les formacions el 14 i 16 de març. El 14 de març serà a les 19.15 h i el 16 de març a les 11 h a la seu del SISA situada al Casal Cívic i Comunitari d’Olot (C. Bisbe Lorenzana, 2); on les persones que hi assisteixin podran aprendre els passos telemàtics necessaris per gestionar la tramitació d’aquestes ajudes.

És necessari que les persones interessades en la formació puguin registrar-se prèviament dirigint-se al Punt de Voluntariat i Suport a Entitats situat al C. Bisbe Lorenzana, 2 – a la planta baixa del Casal Cívic – els dimarts de 16 a 20 h i els dijous de 10 a 13 h o bé a través del correu electrònic entitatsgarrotxa@casg.cat.