Més de 20 viquipedistes ja han confirmat la seva presència a la prehackató que la Viquipèdia duu a terme a la Residència Faber des d’aquest divendres 2 de febrer fins al diumenge. Serà la primera presa de contacte prèvia a la gran hackató prevista pel 18, 19 i 20 de maig a Barcelona. D’aquest grup de Faber en sortiran els punts a tractar a la macrotrobada prevista per d’aquí tres mesos.

Programadors, investigadors i experts en processadors de llenguatge es trobaran per debatre un dels grans reptes que té la Viquipèdia ara mateix: com traduir tots els articles que estan escrits en llengua no anglesa. La trobada se centrarà especialment en els alfabets no llatins i en el traductor de continguts de la Viquipèdia. Les conclusions de Faber seran el punt de partida de la hackató de Barcelona, l’esdeveniment tècnic més important del món de projectes wikis.

La Wikimedia Hackathon reunirà a la Universitat Autònoma de Barcelona desenvolupadors de tot el món per millorar la infraestructura tecnològica de la Viquipèdia i els seus projectes germans. Serà el primer cop que la Wikimedia Hackathon s’organitzarà a una ciutat del sud d’Europa. Anteriorment, s’havia organitzat a Berlín (2011 i 2012), Amsterdam (2013), Zuric (2014), Lió (2015) i Jerusalem (2016). En l’edició de 2017 a Viena hi van assistir més de 250 participants de tot el món.

Les hackatons atrauen desenvolupadors de molts països que presenten noves eines i treballen conjuntament per millorar els projectes Wikimedia.

Més informació de la prehackató de la Viquipèdia a Faber.