Tot a punt per la cinquena edició del MOT, el Festival de Literatura de Girona i Olot. Aquest dijous començaran les converses a la Biblioteca Carles Rahola de Girona i la setmana vinent es traslladaran a la sala El Torín d’Olot. Els primers en pujar a l’escenari seran Ferran Torrent, Llucia Ramis, Guillem Frontera i Jaume Muñoz que parlaran sobre la corrupció política. Tot seguit, a les 20 h, Care Santos, Andrés Barba i Juan Cruz es preguntaran si un nen pot ser dolent, en una reflexió al voltant del mite de la innocència en la infantesa.

Divendres a les 18 h, Pep Coll, Miquel de Palol i Eva Vázquez intercanviaran opinions sobre escriure novel·la negra basada en fets traumàtics reals. Tot seguit, a les 20 h, Andreï Makine i Xavier Pla parlaran de la vida quotidiana al món soviètic. Tancarà el divendres la conversa entre Philippe Sands i Miquel Berga a les 22 h sobre genocidis, nazisme i crims contra la humanitat.

El dissabte començarà amb un Ver-MOT sobre crims i com narrar-los des del periodisme, amb Teresa Solana, Santiago Tarín, Pep Coll i Anna Punsí als Jardins Fora Muralla. A la tarda, a les 18 h, Edurne Portela, Kepa Aulestia i Josep Ramoneda parlaran del conflicte basc i a les 20 h Erri de Luca i David Fernández reflexionaran sobre on ha quedat aquella Europa que vetllava pels drets humans.

La setmana que ve el MOT passarà a Olot, a la sala El Torín, amb autors com Hakan Gunday, John Carlin, Ngugi wa Thiong’o, Belén Gopegui, Luisgé Martín, Bel Olid, Luis Sepúlveda, Mircea Cartarescu i Bashkim Shehu, entre altres.