fbpx

Al primer LAP d’estiu, el 6 de juny, Roger Bernat torna a sorprendre amb Flam, un assaig obert al públic on les emocions es posen en el punt de mira.

Violoncel en directe i narració en primera persona s’alien per reflectir el dramatisme del viatge cap a l’exili de Rovira i Virgili al segon LAP d’estiu, el 13 de juny.

El proper dimarts 14 de maig es posaran a la venda les entrades dels dos LAP d’estiu programats per a aquest mes de juny, que ofereixen propostes diametralment oposades. Dijous 6 de juny, Roger Bernat portarà al Teatre Principal el seu assaig obert al públic, Flam, en què trasllada el protagonisme a les emocions i al seu poder. Una setmana més tard, dijous 13 de juny, veu i violoncel entaularan un diàleg sobre l’escenari per narrar el viatge cap a l’exili d’Antoni Rovira i Virgili, en una producció de Terra Teatre basada en el llibre de memòries de l’escriptor Els darrers dies de la Catalunya republicana.

Lluny de ser un producte acabat, Roger Bernat defineix Flam com un assaig obert al públic. L’obra reuneix dalt de l’escenari el mateix Bernat i alumnes de darrer curs de l’Institut del Teatre per donar lloc a una proposta escènica que inverteix el plantejament habitual, de manera que la història és l’efecte de les emocions que constitueixen el muntatge. Uns professionals de l’emoció –actors–, plouen i riuen, mentre que un professional de la sensibilitat plora i riu amb ells. I és que l’evolució del riure i el plor en les arts en general, i en les arts escèniques en particular, diu molt sobre la història de la humanitat, en un temps en què la política del màrqueting i el màrqueting de la política ho fien tot a les emocions. Flam es podrà veure al Teatre Principal dijous 6 de juny, a les 21 h. Les entrades, al preu de 10 euros, es podran adquirir a partir de dimarts 14 de maig.

L’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili va explicar a Els darrers dies de la Catalunya republicana el viatge sense retorn de la seva família, juntament amb diverses polítiques culturals i polítiques, cap a França a les acaballes de la Guerra Civil espanyola. Terra Teatre fa parlar Rovira i Virgili dalt de l’escenari, on entaula una conversa amb el so d’un violoncel per reflectir l’angoixa davant l’exili republicà. L’obra planteja multitud de temes que connecten aquell moment amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Els darrers dies de la Catalunya republicana, protagonitzat per Jordi Hervàs Solà, es podrà veure al Teatre Principal d’Olot dijous 13 de juny, a les 21 h.

Les entrades, al preu de 10 euros, es podran adquirir a partir de dimarts 14 de maig al web www.olotcultura.cat, a la taquilla del Teatre Principal d’Olot i a Can Trincheria.

Compra d’entrades

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top