“Dolors Puigdemont. Cossos. Rodant i penjant d’un fil entre el Puigsacalm i el Puig Rodó” es podrà veure del 2 de febrer al 19 de maig.

Cinc peces de grans dimensions en moviment creen un delicat joc de llums i ombres.

Dolors Puigdemont mostra la seva obra a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa, en una exposició gratuïta que es podrà veure del 2 de febrer al 19 de maig. L’artista ha creat cinc volums de grans dimensions que pengen del sostre de la sala sota un delicat joc de llums. Els cossos estan fets de malla metàl·lica galvanitzada i giren a través d’un motor.

Al terra, a sota d’aquests grans cossos hi ha tres grans cercles que recullen les ombres i ajuden al visitant a veure millor el moviment de les ombres de les escultures penjades. Aquestes peces estan il·luminades acuradament, projectant ombres al terra i a les parets. Ombres i cossos en moviment presenten un muntatge hipnòtic on conviuen geometria i energia.

L’exposició es complementa amb uns vídeos on les mateixes peces ofereixen altres dimensions impossibles de captar directament per l’ull humà.

 • “Dolors Puigdemont. Cossos. Rodant i penjant d’un fil entre el Puigsacalm i el Puig Rodó” s’inaugurarà el dissabte 2 de febrer a les 12 h a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa.

Nascuda a Amer, amb infància a la Vall d’en Bas

Dolors Puigdemont va néixer a Amer l’any 1950 i va viure part de la seva infantesa a la Vall d’en Bas. Ha exercit de Catedràtica de Dibuix a diferents instituts de Barcelona, compaginant la docència amb la creació plàstica. Al llarg de la seva carrera artística ha treballat sovint el tema de l’arbre i el creixement del món vegetal. També estances i obertures de la casa, i el tema de cos humà des de el seu interior i la energia que genera.

Ha exposat regularment a la galeria Eude de Barcelona i a les galeries Expoart i Només Art de Girona. També ha presentat el seu treball a galeries de Reus, Salou, Barcelona, Berlín… i en fires internacionals com ara: Arco, Madrid; New Art, Barcelona; Kunstköln, Colònia; Kunstmarkt, Dresde; i Le Salon du Printemps, Montreal, (2002).

Activitats complementàries a l’exposició
 • Visita guiada a càrrec de l’artista
  Dissabte 23 de febrer, 18 h, Sala Oberta 2

 • Venus. Concert de bols de quars amb Akash
  Dissabte 23 de març, 20 h, Sala Oberta 2
  Activitat gratuïta. Places limitades. Cal reservar lloc al 972.27.11.66.

 • Arrela. Concert de mantres amb MaMaOm
  Dissabte 6 d’abril, 20 h, Sala Oberta 2.
  Activitat gratuïta. Places limitades. Cal reservar lloc al 972.27.11.66.

“Els cossos estan inspirats en les muntanyes. En com es movia el meu cos estant en aquest espai i com el meu cos es retroalimenta allà”

Dolors Puigdemont, Artista

“Els cossos són com rodes d’energia. Una unió de molts coneixements que van cap al paisatge intern”

Dolors Puigdemont, Artista
Més informació