De juny a octubre de 2022, Glòria Calm Serra va ingressar a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa la documentació fotogràfica del seu pare Salvador Calm Castañer.

Salvador Calm Castañer va ser pintor al taller de sants de l’Art Cristià i va ser un dels iniciadors de l’Amateur Club Fotogràfic i Cinematogràfic.

La donació consta de 997 fotografies realitzades entre els anys 1960 i 1972 que retraten festivitats, trobades, aplecs i altres activitats, així com paisatges de la ciutat d’Olot i de la comarca.

Entre els mesos de juny i octubre de 2022, Glòria Calm Serra va ingressar a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa (ACGAX) la documentació fotogràfica del seu pare, Salvador Calm Castañer. Es tracta de 997 fotografies, en format paper, diapositives i negatius, realitzades entre els anys 1960 i 1972.

Salvador Calm Castañer (Sant Privat d’en Bas, 1933 – Olot, 2014) va entrar a treballar com a pintor, de molt jove, al taller de sants de l’Art Cristià on hi va desenvolupar tota la seva vida laboral. És per això que en el seu fons fotogràfic hi ha imatges de persones vinculades al taller i obres d’artistes que hi treballaven i amb els quals va establir una bona amistat com ara Marian Oliveras, Xavier Viñolas, Sebastià Congost, Pere Danés Berga i Manel i Josep Traité.

Membre destacat de l’Esbart de Dansaires de l’Orfeó Popular Olotí, va formar part de la colla sardanista Espigues d’Or i ballador de la colla Sol de Maig, de la mateixa entitat, fins que l’any 1957 la colla es traslladà a la Societat Indústria i Comerç. En aquell moment, Calm va passar a actuar en aquesta societat recreativa dins la qual va ser un dels iniciadors de l’Amateur Club Fotogràfic i Cinematogràfic i en va ser membre fins que es dissolgué l’any 1979. Va ser un fotògraf destacat i premiat.

En conjunt, es tracta d’imatges de les festivitats religioses, festes populars, trobades i aplecs, actuacions musicals i activitats esportives com la natació i les curses ciclistes. També hi ha fotografies artístiques amb models per a concursos, retrats de persones vinculades al taller de l’Art Cristià, fotografies de membres i activitats de l’Amateur Club Fotogràfic i Cinematogràfic de la Societat Recreativa Indústria i Comerç, obres d’escultors i pintors; així com imatges d’edificis, carrers i paisatges d’Olot i comarca. Tot el fons s’ha lliurat i es podrà consultar a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.