Quatre murals d’art urbà ompliran les parets del barri de Sant Miquel. Quatre artistes s’encarreguen de les quatre intervencions artístiques, relacionades amb aquest barri olotí. Tots quatre han vingut a Olot, han parlat amb els veïns i durant aquest mes de desembre pintaran les seves creacions.

El primer que ja ha començat és Roc BlackBlock, que pinta a dos veïns del barri – un senyor gran i una noia jove d’origen africà – que comparteixen l’afició dels vestits de paper del Ball Pla. El Ball Pla també inspirarà l’obra d’una altra de les artistes, l’Eli Capdevila, que començarà a pintar la paret aquesta mateixa setmana. Aquests dos murals se situen a un extrem del barri, a l’entrada des de Les Tries.

Els altres dos murals se situaran just a l’altre costat, a la zona del Palau. Un estarà pintat per l’artista olotí Rice Barcelona, que té obres arreu del món. Ell pintarà una paret de l’empresa Bassols que dona al carrer de Sant Miquel i començarà aquest dijous. L’altre mural estarà a l’edifici de Can Castellanes, seu del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, i serà obra de Jofre Oliveres.

Les quatre intervencions d’art urbà a Sant Miquel és una de les accions del PIAM que va votar el Consell de Barri. S’han destinat 15.000 euros al projecte amb l’objectiu de ressaltar la singularitat del barri de Sant Miquel i promoure l’orgull de pertinença entre els veïns. No es descarta en un futur pintar més murals i elaborar un itinerari urbà entre les diferents propostes artístiques.