El projecte que compta amb el suport de la cooperativa Suara i la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot i els Xerrics, té l’objectiu d’oferir formació en tècniques de circ a joves garrotxins.

L’Associació GiraCirc i l’Associació Desperta Espurnes porten a Olot el seu projecte de circ social. Les dues associacions duran a terme tallers per aprendre tècniques de circ a joves amb i sense risc d’exclusió social, incidint principalment en la inclusió per donar sentit a una formació que va més enllà d’estigmes o idees preconcebudes. Els joves que hi participen son un grup heterogeni, joves de centres gestionats per la Cooperativa Suara, joves nouvinguts amb referents familiars a la Garrotxa i joves nascuts a la Comarca, donant aquesta dimensió inclusiva al propi projecte.

La iniciativa busca facilitar la inclusió social; procurar pel desenvolupament personal dels i les assistents, la seva salut emocional i psicològica alhora que augmentar la seva autoestima, seguretat i potenciar el treball en equip. Aquest projecte també ofereix la possibilitat de mostrar els coneixements apresos en un context artístic professional així com possibles expectatives de professionalització en el món del circ. D’aquesta manera, els joves garrotxins que participin en la iniciativa podran exhibir les seves habilitats al Festival GiraCirc 2022 que es portarà a terme els dies 20 i 21 d’agost a Collsuspina (Moianès).

Els tallers van a càrrec de la Cooperativa de Circ de Catalunya i tindran lloc els dimecres i dijous de 17.30 a 19.30 h. Són totalment gratuïts i s’ofereixen a l’edifici de l’antiga Hidroelèctrica, propietat municipal, i que actualment utilitzen com a local social els Xerrics d’Olot.

La iniciativa compta amb el suport i finançament de la Cooperativa Suara, que aporta els recursos necessaris per adquirir material tècnic especialitzat i cobrir la formació a través de professionals del món del circ i d’aquesta manera possibilitar un inici de col·laboració entre diverses entitats per facilitar un projecte que doni continuïtat en el temps per construir oportunitats educatives, formatives i de creixement personal entre els diferents joves d’Olot i la Comarca de la Garrotxa.

Des de l’any 2017 l’Associació GiraCirc i l’Associació Desperta Espurnes col·laboren per tirar endavant projectes de circ social amb menors d’edat en risc d’exclusió a la comarca del Moianès. Una col·laboració que ha permès la creació del Festival GiraCirc i que, al llarg dels anys, ha anat creixent, arribant a altres municipis de la mateixa comarca com Sant Quirze de Safaja, Moià, Collsuspina i Castellterçol alhora que ampliant l’equip formatiu amb nous membres.