Fa 90 anys que el Drac del Carme salta i balla amb motiu de les Festes del Carme. Aquest diumenge dia 15 de juliol, a les 18 h, sortirà en cercavila pels carrers d’Olot, acompanyat pel Pollastre, el Conill i els conillets. Al vespre, el Drac i el Pollastre faran el primer ball de l’any, al voltant de les 22 h, quan comenci a fer-se fosc. A les 21.30 h començaran les sardaens interpretades per La Principal d’Olot i a la mitja part ballarà el Drac i el Pollastre.

Dilluns vinent, dia de la Mare de Déu del Carme, el drac i el pollastre tornaran a ballar a la mitja part de les sardanes, que començaran novament a les 21.30 h. Dimarts 17 de juliol serà el dia del Conill i els Conillets, que ballaran a les 21 h a la Font del Conill.

El drac del Carme e va estrenar el 1928 i és obra de Toribi Sala i Manuel Traité. L’actual és una rèplica en fibra de vidre de l’original de guix, que es conserva al Museu dels Sants. El pollastre data del 1947 i el conill es va estrenar l’any 1944 i és obra de Manuel Traité i Jordi Farjas.