Les escoles d’Olot i la Garrotxa exposen les obres que havien preparat per la passada edició del Festival Lluèrnia, que es va suspendre en coincidir amb la manifestació per a l’alliberament dels presos polítics. Des d’aquest divendres 19 de gener fins al diumenge dia 28 de gener es pot veure al pati de l’Hospici la mostra “Poliorames Mutants”, organitzada per Lluèrnia Associació Cultural. L’exposició consta de més de 40 caixes amb reproduccions de gran format d’algunes de les pintures que formen part de la col·lecció del Museu de la Garrotxa. Els estudiants les han recreades aplicant-hi la tècnica de les caixes òptiques, molt utilitzades en els segles XVIII i XIX pels precursors del cinema.

És recomanable visitar l’exposició de fosc, per tal d’apreciar-la millor. Per això l’Hospici amplia el seu horari d’obertura i aquests dies s’hi podrà accedir fins a les 20 h. A part de les 40 reproduccions, a la mostra també es pot veure dues caixes òptiques, cedides pel Museu del Cinema de Girona.

Hi han participat: Cor de Maria, El Morrot, Escola Llar, Escola Municipal d’Expressió, Escola Pia, Joan XXIII, Malagrida, Montessori Olot, Petit Plançó, Pla de Dalt, Sant Roc i Volcà Bisaroques d’Olot; i Lluís Castells de Riudaura, Joan Maragall de Santa Pau, La Bòbila de les Preses, Verntallat de la Vall d’en Bas, Parvulari de Sant Esteve d’en Bas, Castanyer de Sant Joan les Fonts i l’Institut Escola Salvador Vilarrasa de Besalú. La instal·lació de la exposició ha anat a càrrec dels alumnes i professorat de Mecànica i electricitat del PFI/PTT de la Garrotxa.