El Festival del Foc i la Llum durarà 43 dies, del 17 d’octubre al 28 de novembre.

Les instal·lacions tindran lloc en grans espais oberts com les fonts de Sant Roc, el Parc Nou, els prats davant de l’Hospital, el Pavelló de Bany dels Tossols o els Prats de la Mandra.

El Festival Lluèrnia s’adapta per evitar les aglomeracions i reduir el risc de contagi de la COVID-19. El Festival s’allarga en el temps i enlloc de les sis hores habituals, el Lluèrnia 2020 durarà 43 dies: del 17 d’octubre al 28 de novembre. A més, enlloc de concentrar-se al Nucli Antic d’Olot, les instal·lacions es repartiran en grans espais oberts com les Fonts de Sant Roc – que acolliran l’Hort de la Llum -, el Parc Nou, els prats de davant de l’Hospital, el Pavelló de Bany dels Tossols o els Prats de la Mandra. Tot i així, hi seguirà havent algunes propostes que ocuperan espais del centre de la ciutat com l’Hospici, els Claustres del Carme o Can Barberí, sempre amb control d’accés i limitant l’aforament.

Pel que fa a la programació, s’ha passat de les 50 instal·lacions habituals a només 20. La dispersió en espais més grans comporta una major inversió pressupostària en la producció, instal·lació, durabilitat i vigilància de les instal·lacions i, per tant, disposant del mateix pressupost obliga a un reducció de més del 50%, expliquen els organitzadors del festival. Així mateix s’ha procurat que durant els 43 dies de durada no coincideixin més de 8 propostes simultànies, per tal d’evitar l’assimilació d’una data concreta amb el festival. Les activitats d’Obertura, programada pel dia 17 d’octubre, i la de Clausura, el 28 de novembre, tenen una formulació participativa que serà possible fins i tot en el cas d’un confinament sever.

Amb tot, Lluèrnia conservarà els elements que han estat primordials del seu programa: l’Hort de la Llum, els Contes a la Vora del Foc, la instal·lació conjunta de les Escoles i Instituts, les propostes del concurs obert, la proposta de l’EASD d’Olot als Claustres del Carme, l’exposició de fotografia a Can Trincheria, i les col·laboracions amb Pim, Pam, Pum, Foc!, AOAPIX, Binari i Transefímers, que aquest any incorpora la dimensió Euro-Regional amb Transefímers-Med.

L’Hort de la Llum anirà a càrrec de l’estudi Unparelld’arquitectes

L’estudi d’arquitectura olotí “unparelld’arquitectes”, integrat per Eduard Callís i Guillem Moliner, seran el hortolans del Lluèrnia 2020. Els dos arquitectes ja havien participat en anteriors edicions del festival com a creadors d’algunes instal·lacions, però mai s’havien fet càrrec de l’Hort de la Llum. Aquest any, el muntatge s’instal·larà a les Fonts de Sant Roc, on volen evocar el domini del foc per transformar-lo en llum, com en un hort es conrea la natura per transformar-la en aliments.

Una programació subjecte a canvis, segons l’evolució de la COVID-19

Els organitzadors del Festival Lluèrnia faran pública tota la programació d’aquí unes setmanes. A més, demanen que es vagi seguint atentament el web del festival i les xarxes socials, per estar atents a possibles modificacions, segons quina sigui l’evolució de la pandèmia.

Més informació