Del 9 d’octubre al 9 de gener, es poden veure peces de diversos artistes com Eudald de Juana, Ramon Pujolboira, Carme Escursell, Jordi Mitjà i Marià Baig, entre d’altres.

Mentre el museu figuerenc és tancat per reformes, el centre cedeix les seves obres a diversos museus catalans sota el títol “Exposat per reformes”.

El Museu de la Garrotxa exposa temporalment diverses peces provinents del Museu de l’Empordà de Figueres, que actualment està tancat per obres. “Exposat per reformes” és el títol de l’exposició, que es pot veure del 9 d’octubre al 9 de gener, a les sales d’exposició permanent del museu, al tercer pis de l’Hospici.

El Museu de l’Empordà cedeix a Olot 13 peces de 9 artistes, entre les quals hi ha pintures, aquarel·les, escultures, fotografies i il·lustracions. Es poden veure treballs de Jordi Mitjà, Carme Escursell, Marià Baig, Josep Blanquet, Ramon Pujolboira, Joaquim Fort de Ribot, Joan Massanet, Ramon Reig i Eudald de Juana.

Les obres parlen de l’Empordà i d’allò que més el caracteritza com són Figueres i els seus carrers, la tramuntana, la plana i el mar. Cada peça anirà acompanyada d’un codi QR on s’explicarà a través d’un petit text d’on prové l’obra i els motius pels quals el Museu de l’Empordà es troba en procés de remodelació.

Obres repartides arreu de Catalunya

A part d’Olot, les obres del Museu de l’Empordà també es poden veure aquests dies al Museu d’Art de Girona, al Museu de Cerdanyola, al Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú, al Museu d’Art Modern de Tarragona i al Museu de Lleida, tots ells formen part de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya.

Amb la iniciativa “Exposats per reformes”, el Museu de l’Empordà i l’Ajuntament de Figueres han volgut obrir diverses finestres arreu del país. Aquesta és una oportunitat per veure a Olot peces que no s’havien exposat mai abans a la Garrotxa.

Amb aquesta exposició, s’apropen dos museus de dues comarques que sempre han tingut una forta vinculació artística, amb autors que han pintat i reinterpretat el seu paisatge. Els anomenats “terraprims”, l’espai a cavall de la Garrotxa i l’Empordà, ha estat pintat abastament tant per artistes garrotxins com empordanesos.

Més informació