La peça evoca i representa els poders de la natura a través de l’argila.

L’ha comprat el Departament de Cultura de la Generalitat, d’acord amb el Pla Integral de les Arts Visuals.

La col·lecció del Museu de la Garrotxa creix, perquè al seu fons s’hi incorpora l’escultura Inicial, de Claudi Casanovas. És una peça que evoca i representa els poders de la natura a través de l’argila —el seu material principal, la qual parla tant de les profunditats del temps geològic com de la fugaç escala de temps humana. A més s’hi afegeixen altres elements orgànics, com els metalls i els òxids metàl·lics, que acaben per crear superfícies poroses i colors inusuals a la superfície.

L’adquisició ha anat a càrrec de la Generalitat de Catalunya d’acord amb el Pla Integral de les Arts Visuals, pel qual el Departament de Cultura compra obra per als museus del país a partir de les seves propostes amb la finalitat d’ampliar la Col·lecció Nacional d’Art amb obres d’artistes catalans vinculats al context de la creació contemporània a Catalunya.

Claudi Casanovas va néixer el 1956 a Barcelona però des de ben petit la seva família es va instal·lar a Olot i actualment viu a Riudaura, on també té el seu taller. Conjuntament amb altres ceramistes va fundar la Cooperativa el Coure (1978-1987), que va organitzar diverses activitats, com el taller Estiu Japó 86, una trobada amb set dels més significatius ceramistes del moment en què van participar tres-cents professionals del sector vinguts d’arreu del món. Ha exposat en diversos països, ha guanyat diversos premis nacionals i internacionals, i és considerat un dels vint-i-cinc escultors ceramistes més importants del panorama contemporani.

Escultura de Claudi Casanovas, que se suma al fons dels Museus d'Olot.