Els Museus d’Olot se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus amb una desfilada de creacions d’artesans garrotxins a dins el Museu de la Garrotxa.

També han organitzat un taller de sandàlies, l’obertura de l’exposició de Martí Albesa i jornada de portes obertes.

Un any més, els Museus d’Olot se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus que, enguany, té per lema “Museus, sostenibilitat i benestar”. Per aquest motiu, el dia 20 de maig, s’han organitzat diverses activitats.

Dins el seu horari habitual, el Museu de la Garrotxa i el Museu dels Sants oferiran el dissabte dia 20 entrada gratuïta. Al matí, al Museu dels Sants, es farà un taller de sandàlies artesanes, a càrrec de Begoña Morando Bober (amb places ja exhaurides), i a les 12 h, a la Sala Oberta, s’obrirà l’exposició de fotografies de Martí Albesa «Un mar de plàstic».

L’activitat més destacada serà una desfilada en la qual es mostraran les creacions d’artesans garrotxins, organitzada juntament amb l’associació La Iera. L’esdeveniment tindrà lloc dins el Museu de la Garrotxa i començarà a les 19.30 h  (obertura de portes a les 19 h).

A la desfilada s’hi podrà veure mostra de les creacions de fins a 10 artesans de la nostra comarca: roba de la Carlota Rodríguez, 3de7 costura (Judit Subirana), Ninssa (Laura Serrano), Juan David i Cabraboja (Eduardo Paniagua i Judit Subirana); complements de La Bruixeta; barrets de Carles Martí Chapeoux; joies de Blanca Makani; bolsos i bosses de Ukemoshi; joieria de la Bruixeta, i sabates de Begoshoes. L’ambientació musical anirà a càrrec de Dzibel de Nibiru i, un cop finalitzada la desfilada, Primera Planta Kitchen oferirà begudes al segon pis de l’Hospici.

L’objectiu de és fusionar artesania, disseny, art i cultura i mostrar la riquesa creativa de la Garrotxa.

És la segona vegada que es fa una experiència com aquesta, la primera va ser l’any 2019 al Museu dels Sants. Va tenir molt bona acollida tant per part del públic com dels artesans participants.

El Dia Internacional dels Museus se celebra cada any arreu del mon amb la voluntat d’apropar aquestes institucions a la ciutadania, conscienciar de la importància del patrimoni i de l’enriquiment personal, gaudi i benestar social i emocional que els Museus aporten.