Organitzats en col·laboració amb la Iera, aquesta primavera s’han programat tres tallers per aprendre a entapissar, a fer joieria amb metall i a tallar la pedra.

Són gratuïts, recomanats per a majors de 16 anys, i cal descarregar-se una entrada per participar-hi.

Els Museus dels Sants comencen una sèrie de tallers sobre artesania. Un cop al mes s’aprendrà una tècnica, en un programa confeccionat en col·laboració amb la Iera, associació de creadores i creadors de la Garrotxa. Aquests tallers són gratuïts i cal agafar una entrada per controlar-ne l’aforament. Un dels objectius del Museu dels Sants és precisament esdevenir un centre dinamitzador d’iniciatives relacionades amb l’artesania. A més, aquests tallers donen resposta a una demanda recorrent de la població.

El primer dels tallers serà aquest dissabte a les 10 h i estarà dedicat a la joieria amb metall. Els participants podran experimentar amb el metall, tocar-lo i provar diferents eines. A través de martellejar, llimar, plegar, foradar… li donaran una nova personalitat i, una vegada trobada la textura que més els agradi, dissenyaran una joia que cadascú s’endurà a casa.

Pel dissabte 8 de maig, el Museu ha preparat un taller dedicat a la tapisseria. Els participants aprendran a entapissar un element senzill de casa com una cadira o un tamboret. Per fer-ho s’utilitzaran materials tradicionals com els fils de cotó i de jute, les entreteles d’arpillera i cotó o la buata de cotó. El farciment es farà amb floca de poliestirè reciclada i l’entapissat final serà amb roba reciclada que podrà ser de cotó o de fibres sintètiques. Cada participant haurà de portar de casa la peça que vol entapissar.

L’última de les propostes d’aquesta temporada es farà el dissabte 12 de juny. Serà un taller d’iniciació a la talla de pedra, on s’aprendrà com fer una lletra sobre una llosa plana de pedra sorrenca, utilitzant eines manuals. Un cop realitzat, cadascú es podrà endur la pedra a casa.

L’edat mínima recomanada per participar dels tallers és 16 anys.

Més informació