Millora l’accessibilitat als ateneus culturals d’Olot. Al darrer any s’ha instal·lat un ascensor a l’Orfeó Popular Olotí i un altre al centre cultural Els Catòlics per tal que tothom pugui assistir a les activitats que se celebren a les dues entitats. Tots dos locals disposen d’una cafeteria i un petit teatre on s’hi fan xerrades, presentacions de llibres, concerts i representacions teatrals entre altres. Tots dos estan situats en un primer pis al nucli antic i fins ara les persones amb mobilitat reduïda ho tenien difícil per accedir-hi.

La Regidoria de Cultura d’Olot va promoure l’any 2016 una iniciativa per ajudar els ateneus a eliminar les barreres arquitectòniques i posar al dia les instal·lacions. D’acord amb l’aleshores director general de Política Cultural de la Generalitat i més tard conseller de Cultura, Lluís Puig, es va acordar l’obertura d’una convocatòria d’ajuts perquè s’hi poguessin acollir les entitats de més de cinquanta anys d’història. El programa, que el Govern Català va desplegar a tot Catalunya, ha permès tirar endavant actuacions a l’Orfeó i als Catòlics per garantir l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda a les dues seus.

Des d’aquest estiu i gràcies a aquesta convocatòria, l’Orfeó Popular Olotí disposa d’ascensor. Les obres han tingut un cost superior als 100.000 euros, que han assumit entre l’Ajuntament d’Olot, la Generalitat i l’Orfeó. Els Catòlics també s’ha beneficiat d’aquest programa que ha permès finançar la instal·lació d’un ascensor i adaptar els lavabos. Les obres als Catòlics han costat uns 66.000 euros, un 64% dels quals l’ha finançat l’Ajuntament d’Olot, un 26% l’ha pagat la Generalitat i la resta ha anat a càrrec de l’entitat.