Els garrotxins poden aprofitar aquests dies per veure les exposicions permanents del Museu dels Sants, el Museu de la Garrotxa i el Museu dels Volcans, amb tranquil·litat.

Els Museus d’Olot seguiran tenint l’entrada gratuïta, tot i haver canviat el confinament municipal pel comarcal. D’aquesta manera els garrotxins podran aprofitar per veure les exposicions permanents del Museu dels Sants, el Museu de la Garrotxa i el Museu dels Volcans, sense visitants vinguts de fora.

Des del 14 de gener, els Museus d’Olot són gratuïts, amb motiu de la pandèmia. Des dels Museus d’Olot es mostren molt satisfets per l’acollida que ha tingut la iniciativa i han notat un increment de visitants aquests dies. En aquestes tres setmanes,  139 persones han visitat el Museu de la Garrotxa, 135 el Museu dels Volcans i 139 més el Museu dels Sants. La majoria eren famílies amb nens que aprofitaven que els museus eren gratuïts. Per molts era la primera vegada que hi entraven.

Al Museu de la Garrotxa, els visitants hi podran veure peces de Josep Clarà, Miquel Blay, Joaquim i Marian Vayreda, Josep Berga i Boix i Leonci Quera, entre d’altres artistes, a més de l’obra La Càrrega, de Ramon Casas. Al Museu dels Sants, es pot fer un recorregut per l’artesania d’imatgeria religioses i d’altres peces de l’imaginari popular com gegants, cabeçuts o cavallets. Per la seva banda, al Museu dels Volcans es pot repassar el  medi físic de la Garrotxa incidint en els fenòmens sísmics i vulcanològics i en els principals ecosistemes de la comarca.

Els Museus d’Olot tenen tot un seguit d’activitats pensades per fer amb els més petits de la casa. Es poden visitar de dimarts a diumenge. Al web dels museus d’Olot s’hi pot trobar els horaris i tota la informació necessària per tenir en compte abans de fer al visita.

Més informació