El Campament Reial serà els dies 2, 3 i 4 de gener a la plaça Clarà. Caldrà descarregar-se una entrada gratuïta per accedir-hi.

La cavalcada del dia 5 recorrerà tots els barris d’Olot.

El Centre Cultural els Catòlics d’Olot organitza un any més, i amb el suport de l’Ajuntament d’Olot, el Campament i la Cavalcada de Reis de la ciutat, que tindrà lloc del 2 al 4 de gener, i el 5 de gener de 2021, respectivament.

L’entitat, que fa més de 70 anys que és la responsable d’organitzar l’esdeveniment, ha hagut d’adaptar les propostes a la normativa vigent, i en canvi constant, conseqüència de les mesures preventives de la Covid-19, per tal que els visitants puguin gaudir dels espectacles d’una manera segura.

La comitiva reial a la pantalla

Per poder comunicar totes les novetats d’enguany als olotins i olotines, els personatges de la comitiva reial han facilitat diversos vídeos que es compartiran a través de l’Instagram de l’entitat @catolicsolot, des d’on s’informarà també qualsevol canvi d’última hora.

Un any més, tots els alumnes de primària dels centres educatius de la ciutat rebran la carta amb la informació del campament i cavalcada reial. El disseny de la carta enguany és obra de Gursimran Kaur, alumna de 6è de primària a l’Institut Escola Greda.

El Campament Reial, un espai segur i amb entrada prèvia

El Campament Reial tindrà lloc del 2 al 4 de gener de 2021 i s’instal·larà, com anys anteriors, a l’interior de la Plaça Clarà. L’espectacle començarà a les 6 de la tarda, i els visitants podran gaudir de la visita en grups reduïts, per garantir les distàncies entre els diferents grups estables i de convivència.

Per accedir al recinte, els espectadors hauran de disposar d’una entrada, adquirida prèviament de forma gratuïta a través de la pàgina web d’OlotCultura. A diferència d’altres anys, totes aquelles persones que no disposin d’entrada, no podran accedir al recinte. Les entrades, que permetran l’accés al Campament Reial cada 20 minuts, es podran retirar a partir del dijous 31 de desembre a les 10h i cada usuari podrà disposar d’un màxim de 4 entrades. L’aforament al recinte serà limitat d’acord amb la normativa de prevenció de la COVID.

Com a novetat, els carters reials formaran part de l’espectacle i no recolliran les cartes directament dels infants. Aquests els podran fer arribar les cartes a través de les bústies que s’habilitaran a l’interior i a l’exterior del campament, i també per correu electrònic a través de l’adreça reis@olot.cat.

22 km de cavalcada, l’opció preferida per l’organització, i un concurs de fanals virtual

Des de fa més de 3 mesos, l’organització ha estat treballant amb una cavalcada dinàmica que pretén recórrer més de 20 km passant per tots els barris de la ciutat. Tot i així, les últimes informacions que arriben del PROCICAT, a falta d’una resolució definitiva, aposten per uns espectacles estàtics, i l’entitat està treballant a diverses propostes per adaptar-se a la normativa, sempre evitant el contacte directe entre els reis de l’Orient i els infants. En tots els casos, l’organització apel·la a la responsabilitat individual, per garantir la seguretat de l’esdeveniment.

Enguany, el concurs de fanals Miquel Gou serà virtual. Els participants, hauran de publicar les imatges de la creació dels seus fills i filles a Instagram, etiquetant el compte de l’entitat. El jurat valorarà aquells fanals més originals i fets a mà pels infants. Els guanyadors es donaran a conèixer a través del mateix compte el dissabte 9 de gener.