Més de 1.200 infants d’entre 2 i 17 anys participen en alguna de la vintena d’activitats de lleure organitzades per l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de l’Ajuntament d’Olot.

Des de principis de juliol es porta a terme una nova edició de l’Estiu Riu d’Olot. En total, més de 1.200 infants i joves d’entre 2 i 17 anys participen en alguna de la vintena d’activitats variades que s’han programat per gaudir i aprendre durant l’estiu. Al seu torn, un centenar de monitors i monitores de lleure s’encarreguen de gestionar, organitzar i liderar les diverses activitats.

Un any més, les activitats culturals i educatives que tenen una acollida més nombrosa són els Esplais per a petits Malagrida i Pla de Dalt, destinats als infants que han finalitzat des de i3 fins a 1r de primària, i el casal del Bisaroques per als nens i nenes de 2n a 6è de primària. També el del Morrot, per als infants d’i2. En els quatre casos s’ofereixen activitats educatives i de lleure, adequades al grup d’edat i destinades a fomentar la creativitat, la cohesió de grup, el respecte a la diversitat i la natura, crear hàbits i rutines i l’educació emocional. Es programen excursions, conte contes, jocs amb fang o pintura, gimcanes, sortides al riu o a la piscina, visites a llocs d’interès o tallers de cuina, a més de dinàmiques entre els diferents grups d’un mateix casal així com trobades amb els casals de la ciutat.

D’altra banda, una de les novetats d’aquest any és l’activitat cultural per a joves “Estada de cant i interpretació. Fes-te escoltar!”. Durant quinze dies, els participants, treballaran tots els aspectes per portar a terme un espectacle de cant: es donaran eines per millorar vocalment i interpretativament, es treballarà l’escola, la polifonia i la connexió amb les altres veus, entre altres. Els conductors d’aquesta activitat són membres de la formació professional Cor de Teatre i, a més, el divendres 26 de juliol, els participants oferiran un espectacle davant de familiars i amics.

Enguany també s’organitzen els casals de robòtica, l’ennatura’t (el qual se centra en la descoberta del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa), Descobreix i cuida la natura: acció jove (per a joves de 14 a 17 anys que volen col·laborar en la conservació de l’espai natural de la Moixina) i les Brigades Joves (per a joves de 16 a 17 anys) que col·laboren en diferents tasques de voluntariat.

En l’àmbit d’esports, es porten a terme casals esportius per a infants d’entre 4 i 12 anys com són el casal d’hoquei, patinatge i gimnàstica o els aquàtics a la Piscina Municipal d’Olot. En total, 585 infants i joves participen d’aquests casals esportius, sobretot en les propostes aquàtiques que sumen 321 participants; a part dels cursets de natació per a nadons; infants i joves que apleguen 79 menuts i menudes. A més, la primera setmana de juliol també s’ha portat a terme un casal específicament focalitzat en el bàsquet per a joves d’entre 12 i 16 anys que ha aplegat una quarantena de participants.

Com cada any, l’Estiu Riu d’Olot contempla una oferta molt variada d’opcions amb propostes tecnològiques, artístiques, esportives, culturals i de lleure educatiu amb una clara intencionalitat educativa i formativa.

Les propostes s’han pogut consultar a la Guia Activa l’Estiu – que inclou una norantena d’iniciatives – que es publica en l’àmbit comarcal, i que a més a més, també recull la majoria de les activitats públiques i privades que s’organitzen arreu de la comarca de la Garrotxa. El document inclou una descripció de cadascuna de les activitats, les dates, el lloc on es fan, les edats dels qui s’hi poden apuntar, el preu, el nombre de places i altres informacions claus per a les famílies. Es pot consultar aquí.