Des d’aquest dimarts ja es pot consultar tota la programació d’Olot Cultura per aquesta tardor formada per més de 150 activitats de totes les disciplines (exposicions, teatre, xerrades, música, dansa, circ,… etc.). També s’ha presentat una nova edició de l’agenda Olot Cultura que recull tota aquesta programació i que ja es pot descarregar o recollir als equipaments culturals de la ciutat.

La fotografia de portada de l’agenda Olot Cultura de setembre a desembre de 2018 és obra de Marc Planagumà, que ha traslladat la icònica imatge d’El violinista a la teulada al centre d’Olot, concretament al Teatre Principal. El missatge que vol transmetre és que tot i les circumstàncies i dificultats actuals, artistes, gestors culturals, membres d’associacions i entitats, activistes culturals… fem el que calgui perquè la cultura sigui ben present en el dia a dia de la nostra ciutat i en les nostres vides. Ens enfilem pels teulats i per on faci falta perquè tothom pugui gaudir de la cultura.

CLÀSSICS I PROPOSTES TRANSGRESSORES EN LES ARTS ESCÈNIQUES

La programació d’arts escèniques d’aquesta tardor combina obres de teatre clàssiques com l’Èdip, de Sòfocles (protagonitzat per Julio Manrique), amb d’altres més transgressores com el darrer espectacle de l’Agrupación Señor Serrano Kingdom.

Els LAP dels propers mesos programen Rebota, rebota y en tu cara explota (Agnès Mateus i Quim Tarrida), Cadira (Pep Aymerich) i Esmorza amb mi (Los Montoya, inclosa dins la programació del festival El Petit Format). Pel que fa a la dansa, gaudirem de la proposta Human Brush, de Vincent Glowinski. Aquesta temporada també tindrem la màgia de Dakris (El chico invisible) i de les propostes d’arts escèniques per a nens i nenes dins el festival El més petit de tots. La primera de les propostes serà l’estrena de l’espectacle de circ Ex Libris, de la companyia Voël, on hi actua l’artista olotí Jordi Serra.

PROGRAMACIÓ MUSICAL EQUILIBRADA I AMB ARTISTES CONSOLIDATS

En l’àmbit musical es presenta una programació amb molta varietat d’estils, formats i temàtiques i amb la presència d’artistes consolidats. Actuaran durant la tardor a Olot Joan Dausà (presentarà el disc Ara som gegants); Maria Arnal i Marcel Bagès (que tornen a la ciutat després de triomfar arreu); Morgan (una banda madrilenya que ha irromput amb força presentarà el disc Air); Elisabet Franch i Jorge Nava (millor àlbum de música clàssica als premis de l’acadèmia de Los Angeles); Chano Domínguez & Paolo Fresu (un concert exclusiu dins el Jazz Olot amb un trompetista i un pianista irrepetibles); Marco Mezquida, Jesper Bodilsen i Martin Andersen (presentaran el projecte més internacional de Marco Mezquida al cicle Jazz Olot); The Penguins (concert infantil de Reggae per a Xics); i les propostes locals La Greda Street Band (que s’acomiada dels escenaris després de 10 anys) i Milícians i Kristo’n’zelo (dues bandes garrotxines de punk i hardcore).

ACTIVITATS ALS MUSEUS D’OLOT PER DESCOBRIR L’ART DE LA CIUTAT

Els Museus d’Olot repassen l’obra de Josep Berga i Boada amb una doble exposició a la Sala Oberta i la Sala Oberta 2. El Museu dels Sants estrena les càpsules temàtiques del segon pis de l’edifici centrant-se amb la figura de la Mare de Déu del Tura. Una altra novetat és els Fridays al Museu, propostes atípiques els divendres al vespre per conèixer el Museu de la Garrotxa d’una manera diferent.

100 ANYS DE BIBLIOTECA A OLOT

El 22 de setembre de 2018 se celebra el centenari de l’obertura de la biblioteca popular a la ciutat d’Olot. Aquest dia s’ha organitzat un programa d’activitats per celebrar l’aniversari i es presentarà un llibret que s’ha editat amb motiu del centenari.

CULTURA FEST, UNA FESTA PER PRESENTAR LA PROGRAMACIÓ

Els programadors d’arts escèniques, música i dels Museus d’Olot presentaran tota la programació i respondran els dubtes dels ciutadans en un acte obert a tothom aquest divendres a les 20.30 h a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Tot seguit la festa continuarà a la plaça de Braus on la Fura dels Baus representarà l’espectacle Manes, a les 22 h. A partir de les 23 h, el Chaman Rumbero i DJ posaran la música a les places del Puig del Roser fins ben entrada la matinada. Hi haurà foodtrucks i servei de bar.

VENDA D’ENTRADES

Les entrades per als espectacles de pagament es posaran a la venda el dimarts dia 4 de setembre a les 10 h, per internet a www.olotcultura.cat o bé de forma presencial a la taquilla del Teatre i a Can Tricheria.