Elies Plana és l’autor de la imatge de la Festa Major d’Olot d’enguany, que reprodueix la imatge d’un dels cavallets de la faràndula.

El cartell es pot passar a recollir a partir de dijous 27 a Can Trincheria i a l’Oficina de Turisme.

S’apropa el setembre i els motors de les Festes del Tura es van escalfant. Ahir 26 de juliol es va celebrar l’acte de presentació de la imatge de la Festa Major d’Olot a l’Hospici i es va fer públic el cartell d’enguany. L’autor és Elies Plana i ha optat per fer-hi protagonista un dels elements de la faràndula olotina: els cavallets.

El cartell destaca per la silueta en negre d’un dels cavallets amb un degradat de fons de colors ataronjats, simulant una posta de sol o una albada. El cartell s’ha realitzat a partir d’antigues tècniques artístiques, tal i com acostuma a treballar l’artista: amb la xilografia (planxa de fusta) pel fons degradat, i la tècnica del linogravat per la part del cavallet. Tot s’ha estampat amb una premsa tipogràfica manual, estampant cada color per separat una un en diferents passades.

Elies Plana (1977, Olot) és dissenyador gràfic, impressor bibliòfil i creador. Va estudiar Belles Arts i va treballar com a dissenyador gràfic durant dos anys per, posteriorment, començar a treballar al taller del seu pare, Miquel Plana Corcó, pintor, dibuixant, gravador, editor bibliòfil que també va ser l’autor del cartell de Festes del Tura durant dos anys (el 1976 i 1981). Va ser amb el mestratge del seu pare del qual va aprendre l’ofici d’impressor, les tècniques del gravat i de la composició amb tipografia de plom, tal com es feia antigament.

Tothom que desitgi disposar del cartell de Festes del Tura 2023 el podrà recollir a partir d’aquest dijous 27 de juliol a Can Trincheria i a l’Oficina de Turisme d’Olot.