Al·legoria a la pintura

Al·legoria a la pintura
Manuel Traité Figueres

DATA D’INAUGURACIÓ
18 d’octubre de 1990

TEMA
Persones

MATERIAL
Bronze

MIDES
126 x 45 x 39 cm

FORMA D’INGRÉS
Donació

FONT D’INGRÉS
Casa Fontfreda

UBICACIÓ
Plaça del Rector Ferrer, Nucli Antic

Es tracta d’una figura masculina dreta que representa un artista pintor. Porta la típica bata de pintor i amb la mà esquerra aguanta la paleta amb les pintures mentre que a la mà dreta du un pinzell (actualment desaparegut).El tractament de la figura és realista, treballada en tots els detalls i molt plàstic.

L’escultura es va inaugurar el mateix dia de Sant Lluc, en sortir de la missa que aquest dia, com és tradició, celebren els artistes olotins. L’obra ve a ser un homenatge als artistes pintors i escultors, d’aquí o foranis, que han vingut a pintar a les nostres contrades. A l’acte d’inauguració hi foren presents el llavors alcalde Pere Macias; el governador civil de Girona, Pere Navarro; el diputat Daniel Terradellas i altres autoritats, els quals acompanyaren l’escultor i la casa patrocinadora.

L’escultura fou una donació de la casa Fontfreda, especialitzada en pintures, coincidint amb la celebració del seu seixantè aniversari. L’empresa va considerar que l’oferiment d’aquesta obra a la ciutat era la millor manera de deixar-ne constància.

INSCRIPCIONS

A la part posterior inclou una placa amb la inscripció següent:
“Al·legoria a la pintura” / obra de Manuel Traité / Monument a l’artista obsequi / a la ciutat d’Olot de la casa / Fontfreda / pintures / amb motiu del seu 60 aniversari / 1930 – 1990 / Olot 18 d’octubre 1990.”

BIBLIOGRAFIA

De l’obra:
La Comarca (Olot) núm 580 (17 octubre 1990) p. 9.
La Comarca (Olot) núm 581 (25 octubre 1990) p. 9.

També et pot interessar:


Torna a l'inici