Al Rector Ferrer

Al Rector Ferrer
Carmina Gibert Fortet

DATA D’INAUGURACIÓ
5 de febrer de 1984

TEMA
Homenatge

MATERIAL
Bronze

MIDES

FORMA D’INGRÉS
Encàrrec

FONT D’INGRÉS
Ajuntament d’Olot

UBICACIÓ
Plaça del Rector Ferrer, Nucli Antic

Bust d’un personatge religiós amb barret. És la representació de mossèn Esteve Ferrer (1851 – 1922),  llicenciat en dret civil i canònic, sacerdot que va ser durant quaranta anys rector d’Olot. Exvicari general de Vic i condecorat amb la Creu “Pro Pontifice et Eclesia”, fou consultor de bisbes i conseller d’Instituts religiosos. Està instal·lada precisament als jardins laterals de l’escala de l’entrada principal de l’església parroquial de Sant Esteve d’Olot.

L’autora del bust el va col·locar sobre un pedestal construït amb pedres volcàniques potser per fer patent la seva vinculació a Olot. El tractament del bust, quant a modelatge, és molt fresc, amb textures gruixudes i en consonància amb les de la mateixa pedra volcànica a la qual  es voldria assimilar.

El 1983, la Comissió de Cultura de l’Ajuntament d’Olot,per suggeriment de la revista Alimara,  va encarregar el monument a l’escultora. L’obra, en homenatge al rector, fou inaugurada el dia 5 de febrer del 1984 en presència de les autoritats locals i l’autora i els acompanyà un nombrós públic.

BIBLIOGRAFIA

La Comarca (Olot) núm. 247 (5 gener 1984), p.3.
La Comarca (Olot) núm. 251 (2 febrer 1984), p.6.

També et pot interessar:


Torna a l'inici