Jardí poètic Concepció Carreras

Jardí poètic Concepció Carreras
Josep M. Ferrer i Sandra Roura

DATA D’INAUGURACIÓ
28 de gener de 1993

TEMA
Homenatge

MATERIAL
Ferro

MIDES
172 x 100 x 90 cm

FORMA D’INGRÉS
Adquisició

FONT D’INGRÉS
Ajuntament d’Olot

UBICACIÓ
Jardins de la Rosaleda, Pequín

Consta d’un fragment de columna basàltica dreta que té adossada en un lateral i en sentit perpendicular una planxa de ferro en la qual hi ha gravat, en sentit vertical i de dalt a baix : “En homenatge a la poetessa M. Concepció Carreras”. També hi ha retallada, a la part superior, la silueta d’una noia ballant.

Es tracta d’una escultura realitzada dins els actes de commemoració del centenari del naixement de la poetessa M. Concepció Carreras i Pau (Olot, 1893 – 1961), organitzats per l’associació feminista Alba. Es va inaugurar el 28 de gener de 1993 gràcies a la col·laboració de la família Carreras Borràs.

El monòlit està realitzat per Josep M. Ferrer i Sandra Roura, alumnes d’escultura de l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics d’Olot.
En el discurs inaugural, el llavors alcalde Pere Macias va destacar la importància de l’obra de la poetessa homenatjada i l’esforç de l’organització per preparar tot el seguit d’actes del programa.

El mateix dia, al Teatre Principal, tingué lloc un recital a càrrec dels alumnes de l’Escola Harmonia que interpretaren unes cançons de J. Llongueras, seguides de l’actuació de les alumnes de Rítmica Roser, per evocar, d’aquesta manera, l’activitat de M. Carreras com a professora de música i introductora a Olot de la dansa rítmica. Tot seguit tingué lloc un recital o recull de poesia jove, seguit d’una acurada selecció de poemes de Concepció Carreras. L’acte es va fer coincidint amb la presentació, alhora, del llibre Enfilant cançons, on es recullen poemes inèdits de la poetessa.

INSCRIPCIONS

Hi ha gravat, en sentit vertical i de dalt a baix : “En homenatge a la poetessa M. Concepció Carreras”

 
BIBLIOGRAFIA

La Comarca (Olot) num. 733 (2 desembre 1993) p.9.

Torna a l'inici