La plaça Major, la plaça de braus i el Parc Nou seran els tres escenaris de la Festa Major olotina, amb concerts de tarda i vespre controlant l’aforament.

Lluís Juanola és l’autor del cartell de la Festa Major d’Olot, que tindrà lloc del 4 al 8 de setembre.

Olot recuperarà aquest setembre les Festes del Tura. Després d’un any sense poder-se celebrar a causa de la COVID-19, aquest 2021 la Festa Major d’Olot s’iniciarà el dissabte 4 de setembre i finalitzarà el dimecres 8. Duraran cinc dies, la ciutat podrà gaudir de la programació de Festes que s’adapten a les mesures dictades pel PROCICAT per fer front a la pandèmia.

Seguint amb les indicacions dictaminades, les Festes del Tura comptaran aquest any amb tres escenaris. A la Plaça Major s’hi concentraran les activitats de cultura popular com la faràndula, a la Plaça de Braus tindrà lloc l’oferta de concerts que es complementarà amb el Parc Nou. Per tal d’evitar aglomeracions, s’hauran de limitar els aforaments als espais – els quals tindran control d’accés – i el públic haurà d’estar assegut tal com marca el PROCICAT.

Durant els dies de Festes, a cada espai hi haurà una programació musical de 2 a 3 concerts diaris que finalitzaran, com a molt tard, a les 0:30 h tal com marquen les restriccions actuals. Per poder-hi accedir, caldrà disposar d’una entrada gratuïta que es podrà obtenir a partir de finals d’agost.

La cantant Suu, Marc Parrot, el Pony Pisador, el Pot Petit, Xiula i la Principal de la Bisbal són algunes de les propostes musicals d’aquestes Festes del Tura. La programació musical de Festes havia previst inicialment l’actuació d’una altra formació destacada del panorama musical català que, si les dades epidemiològiques milloren i el PROCICAT ho permet, podrà actuar a la ciutat aquesta tardor.

Un altre dels elements que aquest any variaran és que no podrà haver-hi zona de barraques ja que no es permet el consum d’aliments i begudes en espais públics.

Pel que fa a les activitats impulsades per les entitats, des de l’Àrea de Festes s’està parlant amb els responsables de cada acte perquè, d’acord amb les mesures dictades i atenent a les indicacions de Protecció Civil, es pugui decidir si és possible o no cada celebració i/o amb quines condicions.

Cartell de les Festes del Tura 2021.
Lluís Juanola, autor del cartell

Aquesta tarda s’ha descobert el cartell de Festes del Tura 2021, obra de Lluís Juanola Comajoan. Nascut el 1945 a Olot, Juanola ha fet d’un dels cavallets de la faràndula olotina la imatge de la Festa Major de la ciutat. De fet, els cavalls tenen molta importància en la seva obra i els cavallets són una de les icones de les Festes. L’artista ha aprofitat aquest vincle per plasmar-ho en el cartell que aquest any es converteix en la imatge de la Festa Major de la ciutat.

Tothom que desitgi disposar del cartell de Festes del Tura 2021 el podrà recollir a partir d’aquest dimecres 28 de juliol a Can Trincheria (de 10 a 14 h i de 16 a 18 h).