D’ara i fins a finals d’any s’han programat a la ciutat més de 100 activitats culturals organitzades per l’Ajuntament d’Olot i les entitats de la ciutat.

Albert Pla, Andrea Motis, La Veronal o els artistes locals Anna Roca i Toni Beiro són algunes de les propostes.

La venda d’entrades per als espectacles s’obrirà el 19 de setembre per a tothom i des d’avui de forma preferent per als membres de la Societat Anònima.

Olot Cultura inicia una nova temporada amb una programació que aposta per artistes i produccions de renom, pel talent local i també per les propostes més arriscades i les companyies més emergents.

Més de 100 activitats variades perquè tothom hi pugui trobar allò que sigui del seu interès i buscant sempre la qualitat. A més de les activitats programades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot hi consten totes aquelles que organtiza el teixit associatiu cultural de la ciutat.


ESPECTACLES QUE MOSTREN LA DIVERSITAT

La programació d’arts escèniques d’aquesta temporada porta diversos espectacles que parlen de temes de salut mental, de persones amb discapacitat, de diversitat sexual i del feixisme.

Aquesta tardor s’han previst dos Universos creatius. El primer serà l’Univers Rusca, dedicat a Xavier Ruscalleda, que porta dos espectacles i una pel·lícula. El segon serà l’Univers Marta Izquierdo Muñoz, amb l’espectacle Guérrillères i el projecte Yolo, una iniciativa de dansa contemporània amb adolescents d’Occitània i de Catalunya.

Sobre l’escenari del Teatre Principal d’Olot, Àurea Màrquez representarà el monòleg La dona del tercer segona. També es podrà veure Mare de sucre, una obra que explica la història d’una noia amb discapacitat que vol ser mare. L’obra es va estrenar al Teatre Nacional de Catalunya i compta amb un repartiment inclusiu. La Veronal portarà a Olot l’espectacle de dansa Sonoma.

Pels volts de Nadal, al Teatre es programarà el circ de la Cia Voël, liderada per l’artista garrotxí Jordi Serra Baleri, i es podrà veure el clàssic El Trencanous, representat pel Ballet de Barcelona.

La Veronal (Alfred Mauve)


RUMBA, JAZZ I NOMS CONSAGRATS

La temporada musical porta grans noms com Albert Pla o Andrea Motis.

Com a novetat, a l’octubre, Olot se suma al festival Rumbesa i dedicarà un cap de setmana a la rumba amb tres concerts a la sala El Torín: Tropiko i La Caravane Passe, Tato Band i Rumba Menuda.

El cicle de Jazz Olot encara la seva 18a edició amb tres propostes ben diferents. La trompetista Alba Careta serà la primera en pujar dalt l’escenari, acompanyada dels músics més prometedors de l’escena catalana del jazz. El compositor cubà Pepe Rivero i la cantant eivissenca Ángela Cervantes presenten un homenatge a la polifacètica artista Sylvia Rexach. Andrea Motis actuarà el desembre amb una barreja de jazz, cúmbia i hip-hop.

El colofó final a la temporada musical el posarà la Giorquestra amb el Concert de Nadal al Teatre Principal d’Olot. Uns dies abans, l’artista garrotxí Toni Beiro haurà presentat el seu últim àlbum a la ciutat.

Albert Pla


ACTIVITAT LITERÀRIA A LA BIBLIOTECA

La Biblioteca Marià Vayreda presentarà l’espectacle Històries íntimes de dones, de l’actriu olotina Anna Roca. També proposen una lectura dramatitzada de textos de Mercè Rodoreda, a càrrec de l’actriu Olga Cercós i dels comentaris de l’escriptor Miquel Martín. Aquestes dues activitats se sumen a la presentació del nou llibre de Carles Batlle, al Club de lectura d’adults i al taller d’escriptura, amb Jenni Rodà i Neus Verdaguer.

L’activitat a la sala infantil passa per les Hores del Conte, les sessions de jocs de taula en família, i els diversos tallers per a infants.

Anna Roca


LES PROPOSTES MÉS ARRISCADES, ALS LAP

Els LAP tornen amb l’escena més contemporània, amb propostes com Hermafrodies a cavall o la rebel·lió del desig; Orpheus; o dues peces de Pere Jou i Aurora Bauzà. També es programarà un LAP musical amb el concert Amorante, i l’espectacle Me&Magdalena, que es podrà veure a la Biblioteca Marià Vayreda.


ACTIVITATS ALS MUSEUS D’OLOT

A la Sala Oberta i la Sala Oberta 2 es pot visitar fins al 15 de gener l’exposició “Anna Manel·la (1950-2019). Si jo pogués”, en relació a la qual s’han programat diverses activitats complementàries com visites guiades i l’espectacle familiar Sense lluna, a més de la instal·lació “Trepig”, al pati de l’Hospici.

Al Museu de la Garrotxa es podrà veure “La pedra del diable 2022”, una videoinstal·lació de l’artista Anna Malagrida que parteix dels rastres que l’home ha perpetuat al paisatge de la Zona Volcànica de la Garrotxa.


FESTIVALS DE TARDOR

La tardor s’omple de festivals de cultura a Olot. El primer en arribar serà El Festival Entranyes, del 20 al 23 d’octubre. De l’11 al 13 de novembre, Olot s’omplirà de foc i de llum amb el Lluèrnia. La setmana següent serà el torn d’ElPetit, el festival d’arts escèniques per a infants de 0 a 3 anys que tindrà lloc el 19 i 20 de novembre al Teatre Principal d’Olot. Una setmana més tard, del 24 al 27 de novembre se celebrarà una nova edició d’El Petit Format.


LA GUILLA, PROPOSTES PER A INFANTS

El personatge de la Guilla serà aquesta temporada el referent de les activitats culturals per a fer amb infants de totes les edats. Quan acompanyi una informació vol dir que és una activitat especialment pensada per a participar-hi els infants. La Guilla compta amb un canal de comunicació via Whatsapp a través del qual s’envien aquelles informacions culturals per a infants. Per apuntar-s’hi cal guardar el telèfon de la Guilla (682 766 961) i enviar un missatge demanant rebre informació.


VENDA D’ENTRADES A PARTIR DEL 19 DE SETEMBRE

La venda i reserva d’entrades per als espectacles es podrà fer a partir del dilluns 19 de setembre, a les 18 h. Les entrades es posen a la venda a la tarda en comptes del matí per facilitar que el màxim nombre de persones en pugui agafar. Els membres de la Societat Anònima tindran venda preferent des d’aquesta tarda (13 de setembre), a les 18 h. Tothom qui ho vulgui ja es pot fer de la Societat Anònima i gaudir també d’un mínim del 25% de descompte en el preu dels espectacles organitzats per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot, a més d’altres avantatges.

Aquesta temporada s’han preparat diversos paquets d’espectacles i concerts que ofereixen descomptes a aquelles persones que vulguin assistir a tots els concerts de jazz, als espectacles del festival ElPetit, i també un paquet de Nadal que inclou tres propostes del mes de desembre.