Pel servei de préstec caldrà trucar abans o enviar un correu electrònic amb les peticions i des de la Biblioteca es donarà dia i hora per recollir-les.

Pel servei de retorn no cal cita prèvia i es farà en el punt de recollida habilitat a l’entrada de la cantonada amb la plaça de l’Àngel.

L’horari del servei serà de 9 a 14 i de 15 a 20 h.

La Biblioteca Marià Vayreda torna a oferir a partir d’avui el servei de retorn i préstec de documents, coincidint amb la fase 1 del desconfinament. Ho fa amb limitacions, per adaptar-se a totes les mesures de seguretat sanitàries. En aquests primers dies només es farà en un horari de 9 a 14 h i de 15 a 20 h.

Tothom qui tingui algun llibre, CD, pel·lícula o revista a casa ja pot tornar-los a partir d’aquest dimecres. S’ha habilitat un taulell especial per als retorns, situat al costat de la bústia de retorn de documents, a la plaça de l’Àngel. Els usuaris hauran de deixar-los a l’interior d’una caixa i així s’evita el contacte amb el personal del centre. Tots aquests llibres i altres elements es deixaran en quarantena 14 dies, per tal d’assegurar l’eliminació del virus abans de tornar-los a posar a disposició d’altres usuaris. Actualment hi ha més de 5.000 títols de la biblioteca d’Olot repartits per les cases d’Olot i la Garrotxa. Per això es facilita que tothom qui ho vulgui pugui retornar-los.

Al taulell principal de l’entrada de la biblioteca serà on es faran els préstecs. Els usuaris hauran de demanar prèviament els documents que vulguin almenys amb 24 hores d’antel·lació. Es pot fer per correu electrònic a biblioteca@olot.cat o trucant al 972 26 11 48. També es poden demanar recomanacions i consells. Un cop feta la petició, se’ls donarà dia i hora per anar a recollir la comanda. Només es podrà accedir al vestíbul de l’equipament i serà per recollir els llibres al taulell. No s’atendrà cap persona que no hagi concertat dia i hora, ni tampoc serà possible anar a la biblioteca per cap altra qüestió que no sigui recollir els préstecs encarregats.

Per qualsevol dubte o consulta els ciutadans poden enviar un correu a biblioteca@olot.cat o trucar al 972 26 11 48 (l’horari d’atenció al públic és d’11 a 17 h).

En tot moment, el personal de la Biblioteca estarà protegit i els usuaris hauran de respectar les distàncies de seguretat.