Aquesta propera tardor a Olot podrem veure Le congrés ne marche pas de La Calòrica, una peça que promet ser una comèdia grandiosa, frívola i, sobretot, rabiosament política.

Es dedicarà un Univers Creatiu a la companyia La Conquesta del Pol Sud, en el qual podrem veure les dues peces del seu nou díptic.

Els primers noms confirmats de la programació musical són l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya, el trio de jazz de Marco Mezquida i el duet gallec Caamaño & Ameixeiras.

La programació cultural d’aquesta propera tardor a Olot ja té els seus primers noms confirmats. A l’espera de la presentació de la programació completa el proper 16 de setembre, l’Àrea de Cultura i Educació avança avui cinc formacions de teatre i música que podrem veure als escenaris olotins la propera tardor.

El proper octubre arribarà al Teatre Principal la nova obra de La Calòrica. Sota el títol Le congrés ne marche pas, la companya presenta una comèdia grandiosa, frívola i, sobretot, rabiosament política. Amb dramatúrgia de Joan Yago i direcció d’Israel Solà, la peça gira al voltant d’un fet històric, el Congrés de Viena i la fi de l’Antic Règim, per acabar retratant una imatge de la nostra societat capitalista que se celebra a si mateixa a la vora del col·lapse.

Aquesta tardor, Olot Cultura dedicarà un Univers Creatiu a La Conquesta del Pol Sud, una companyia de teatre fundada el 2010 a Barcelona per Carles F. Giua i Eugenio Szwarcer, i de la qual a Olot ja n’hem vist totes les seves propostes. Aqueta tardor ens portarà el seu nou díptic. Per una banda, veurem la peça Guardianes del corazón de la tierra, una fusió entre investigació periodística i escènica que documenta el viatge de tornada als orígens del protagonista. L’obra ens confrontarà amb la visió del món de les cultures amazòniques, les quals tenen un enfocament de la relació entre l’ésser humà i la natura força allunyat del pensament occidental.

Per altra banda, s’ha programat l’Imperi. La nova ruta de la seda, una peça que acompanya la periodista i actriu Yan Huang i l’enginyer i mestre de kung-fu Chaofeng Wang en la seva recerca dels somnis i les arrels entre nosaltres, a Europa. En aquest recorregut, comprendrem alguna cosa més de la Xina actual i, sobretot, veurem reflectides les nostres inquietuds en el món globalitzat. Quins valors mouen aquest gegant asiàtic? Quina educació rep la seva ciutadania? Com es veu occident des d’aquest orient llunyà? Quin és el preu del superdesenvolupament?

Pel que fa a la música, el proper octubre ens visitarà l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC), formada per trenta-quatre joves músics punters en diferents gèneres musicals, com el tradicional, el jazz o la clàssica. Interpretaran Crui, un concert que explora la riquesa antropològica, ecològica i artística de la transhumància als Pirineus. Es tracta de la seva segona producció de l’Orquestra i serà un concert compost i dirigit per Dani López i amb direcció artística de Martí Torras.

Dins el cicle de Jazz Olot, aquesta tardor podrem veure a Marco Mezquida i el seu Tornado, un viatge sonor que ens evocarà a la força natural d’un tornado amb un trio de jazz. El concert promet ser una tempesta estètica, intensa, passional, visceral i lliure.

Finalment, també podrem veure a Caamaño & Ameixeiras, una de les grans revelacions dins de la nova música tradicional gallega. El duet de música folk, integrat per Antía Ameixeiras i Sabela Caamaño, resignifica la música i el ball d’arrel gallec amb sons més contemporanis. Aquest concert forma part d’un petit cicle que portarà per títol “Nit bruixa” i que es portarà a terme al voltant de Tots sants.

ABONAMENTS I ENTRADES

Com sempre, es posaran a disposició l’Abonament Butaca, un paquet d’entrades que inclou els principals espectacles d’arts escèniques que es fan al Teatre Principal d’Olot, amb un 30% de descompte i amb venda preferent (que serà del 16 al 18 de setembre).

A partir del 2 de setembre tothom qui ho vulgui es podrà fer de la Societat Anònima. Recordem que ser-ne membre té un cost de 25 euros (5 per als joves i estudiants de música, teatre, dansa,…) i una durada d’un any. Els membres de la Societat Anònima poden comprar entrades per als espectacles que vulguin amb un descompte d’aproximadament el 25% i també tenen venda preferent, en aquest cas i per la temporada de tardor serà del 19 al 22 de setembre.

La venda oberta a tothom serà a partir del 23 de setembre a les 18 h.