La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat avui Olot i ha posat en valor la fusió de les àrees de Cultura i Educació de l’Ajuntament i ha felicitat els seus responsables per aquesta iniciativa pionera, a la qual ha ofert tot el suport del Departament de Cultura. “Segur que amb aquesta fusió a Olot hi passaran coses molt interessants. Quan les persones pensen juntes i creen juntes es creen projectes meravellosos”, ha afegit.

Garriga ha afirmat que “Olot sempre ha estat un referent en cultura” destacant el gran nombre d’activitats, seminaris, tallers, festivals i espectacles que s’hi organitzen.

La consellera, acompanyada per l’alcalde i regidor de Cultura d’Olot, Pep Berga, el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calatayud, la regidora d’Educació, Mariona Camps, el director gerent de l’Àrea de Cultura i Educació, Ricard Sargatal i la directora adjunta, Susanna Alsina, han recorregut les noves instal·lacions de l’àrea de Cultura i Educació situades al segon pis del número 8 del carrer Hospici i, posteriorment, han portat a terme una reunió de treball per tractar els projectes culturals compartits entre el Consistori i la Generalitat de Catalunya. A la reunió també hi ha participat la directora artística del festival Sismògraf, Tena Busquets, i la directora dels Museus d’Olot, Montserrat Mallol i la tècnica d’Educació, Montse Riera.

L’alcalde d’Olot, Pep Berga, ha destacat el “suport ferm” del Departament de Cultura per tirar endavant la nova biblioteca municipal que s’ubicarà a l’antiga fàbrica de Can Sacrest i que vol ser un centre cultural, punt de relació ciutadana i motor de cohesió social. En concret, s’ha detallat que està previst poder encarregar el projecte executiu aquest 2022. “A part d’equipaments, tenim clar que requerim l’acompanyament i finançament per poder continuar millorant i oferint un gran ventall d’activitats que permetin apropar les arts i els ensenyaments artístics a tota la ciutadania i, sobretot, als infants i joves. Tenim clar que volem arribar a les franges d’edat més joves”, ha assenyalat l’alcalde

Natàlia Garriga també ha mantingut una trobada amb representants d’entitats culturals i socials de la ciutat i del territori com Lluèrnia, l’Orfeó Popular Olotí, de l’associació Una Càpsula de Teatre que organitza el festival Petit Format i del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i la comarca per tractar projectes estratègics associatius. A més, la Consellera ha visitat la residència Faberllull i l’estudi RCR Arquitectes.