Els veïns del Museu han triat una peça del fons del Museu per emportar-se durant 24 hores a casa seva.

Pep Sau els fotografiarà amb l’obra escollida. Les imatges s’imprimiran en lones de grans dimensions que envoltaran l’edifici de l’Hospici a partir del 15 de maig.

Els habitants del geriàtric de La Caritat i de la residència Montsacopa són els protagonistes del projecte “Donem-los la veu”, la iniciativa amb la qual els Museus d’Olot volen celebrar el Dia Internacional dels Museus. Les persones grans són les que han patit més els efectes de la pandèmia de la COVID-19 i, després d’estar aïllades durant mesos sense poder sortir de les residències, ara el Museu els obre les portes i els mostra les peces més amagades dels magatzems.

Als darrers dies, els participants del projecte han vingut en diferents grups als magatzems dels Museus d’Olot. Han pogut triar i remenar entre les diferents peces que s’hi guarden. En acabar la visita n’han escollit una que s’emportaran a la residència i s’estarà amb ells durant 24 hores. Entre les peces triades hi ha pintures, escultures, peces d’imatgeria religiosa i també d’altres objectes com peces de roba antigues o fins i tot els cavallets d’Olot originals de guix.

El fotògraf Pep Sau anirà a la residència i els farà una fotografia amb l’objecte escollit. Totes les fotos s’imprimiran en lones de gran format que s’instal·laran a les parets de l’Hospici i de la residència Montsacopa a partir del 15 de maig, Dia Internacional dels Museus.

Del 15 al 18 de maig, els museus d’arreu de Catalunya oferiran activitats per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Aquest any, s’ha proposat que les activitats estan enfocades a la gent gran.