Portes obertes als Museus d’Olot i obertura en horari nocturn per celebrar el Dia Internacional dels Museus, que s’escau el dissabte 18 de maig.

El vermut d’art al Museu dels Sants i la visita guiada a la Torre Castanys completen els actes de reivindicació de la tasca dels museus durant tot el cap de setmana del 18 i 19 de maig.

Una acció artística participativa de la mà del fotògraf Jordi Puig serà la novetat més llaminera dels actes organitzats amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que s’allargarà durant el cap de setmana del 18 i 19 de maig. Com cada any, els Museus d’Olot s’adhereixen a aquesta iniciativa que vol conscienciar la població de la tasca que es desenvolupa en aquests equipaments. A més de la nit de dissabte (22 h), en què Jordi Puig convidarà els olotins a recrear la versió vigatana de La càrrega com si fos un tableau vivant, aquella mateixa tarda el Museu dels Sants acollirà un vermut d’art (18 h) i diumenge al matí (11 h) s’oferirà un recorregut per la Torre Castanys per descobrir-ne la història. Com sempre, l’entrada als Museus d’Olot serà gratuïta durant el cap de setmana de celebració del Dia Internacional dels Museus, i l’horari de dissabte s’allargarà fins a les 12 de la nit.

L’activitat que proposa el fotògraf Jordi Puig per a la Nit dels Museus vol convertir els olotins en els protagonistes d’una nova càrrega inspirada en la versió que Ramon Casas va situar a la plaça Major de Vic el 1910. La nit es completarà amb música i un refrigeri. Des del Museu es convida tothom a participar en la performance que es farà al pati de l’Hospici a partir de les 10 de la nit, on la posada en escena del quadre esdevindrà un espectacle en si mateix. A la manera de les escenes preparatòries del pintor Josep Maria Sert (1874 – 1945), la idea és crear un tableau vivant amb un clar accent teatral, i deixar-ho registrat amb una fotografia de Jordi Puig. La performance serà un acte d’empatia, de connexió amb l’obra absent, que es reconstruirà i modificarà. Això permetrà als participants, a partir de la imatge resultant, vincular-se a l’obra original i ser-ne part, ara amb noves possibilitats de sentit.

El Dia Internacional dels Museus se celebrarà al Museu dels Sants amb un vermut d’art, en el qual, després d’una visita guiada per les diferents sales del museu, s’oferirà un refrigeri. L’endemà al matí serà el torn del Museu dels Volcans, que aquest any vol mostrar la casa i els jardins que l’acullen des d’una perspectiva històrica, explicant-ne l’evolució des de la seva construcció fins a esdevenir seu del Museu dels Volcans.

Més enllà d’aquestes tres activitats i com és habitual, el cap de setmana en què es commemora el Dia Internacional dels Museus es podran visitar el Museu de la Garrotxa, el Museu dels Sants i el Museu dels Volcans gratuïtament. A més, dissabte el Museu de la Garrotxa obrirà portes amb un horari especial: d’11 a 14 h i de 17 h a mitjanit.

  • Vermut d’art al Museu dels Sants, dissabte a les 18 h.

  • La Nit dels Museus: “L’altra Càrrega. Tableau vivant”, dissabte 22 h, Museu de la Garrotxa.

  • “La Torre Castanys. Un recorregut per la seva història”, diumenge, 11 h, Museu dels Volcans

  • Entrada gratuïta al Museu de la Garrotxa, Museu dels Sants i Museu dels Volcans, dissabte i diumenge.

Més informació