Concerts, classes magistrals i tallers de formació amb onze propostes de grups vocals professionals i la participació de sis corals locals.

El cap de cartell d’aquest any és el grup internacional Accent. A més, les alemanyes Les Brünettes presentaran versions de les cançons de The Beatles i el grup francès Humanophones portarà la percussió corporal a Olot.

Del 5 al 8 de desembre, la veu serà de nou la protagonista a la capital de la Garrotxa amb la quarta edició de VEUS, el Festival de Grups Vocals de Catalunya.

Aquesta edició arriba amb Accent com a cap de cartell. La formació internacional actuarà el dissabte 7 de desembre a les 20.30 h al Teatre Principal d’Olot. Accent és un grup vocal compost per sis integrants de cinc països diferents els quals varen començar a col·laborar entre ells a través de les xarxes socials. Accent ofereix un directe ple d’harmonies delicades, melodies impossibles i canvis de tonalitat complexos.

17 propostes de grups vocals en quatre dies

El festival començarà el dijous 5 de desembre amb el concert del quartet femení alemany Les Brünettes. Serà una oportunitat per escoltar versions de les cançons dels Beatles a través de quatre veus femenines. Tot seguit, tindrà lloc la primera nit de sessió golfa del festival amb The Tribulettes, una formació de trio vocal acompanyada per una banda de soul funk. El concert serà a la sala El Torín.

El divendres 6 de desembre s’ha programat el primer dels dos tallers d’aquesta edició. Els Humanophones preparen una formació on la percussió corporal s’uneix al cant coral com una eina complementària a l’expressió vocal. A més, aquest grup actuarà divendres a les 20.30 h al Teatre Principal d’Olot. A part dels Humanophones, durant el matí i la tarda del divendres, Olot ressonarà amb les actuacions espontànies del grup vocal Beat Voices en diferents carrers del centre de la ciutat. Abans, a les 18 h, al Firal Petit, es podrà escoltar per segon any La primera nadal de l’any. Elena Gadel actuarà com a cantant solista d’aquesta peça composta pel professor de l’Escola Municipal de Música Xavier Montsalvatge d’Olot Albert Miquel, on hi cantaran alumnes de les diferents escoles de la comarca. El segon dia del festival es tancarà amb la sessió golfa del grup coral Bcn Soul Choir dirigit per la sud-africana Karol Green. Una sessió de cant a l’estil funk i soul amb més de 20 cantants.

Dissabte 7 de desembre al matí el cantant Nacho Melús oferirà el taller de cant vocal Rhytm&Techinque&Gospel. El taller, que durarà tot el dia, tindrà lloc a la sala El Torín. Aquell vespre, al teatre, s’ha programat el concert d’Accent i a la nit, a la sala El Torín, l’última sessió golfa serà amb Dómisol Sister, una proposta de swing vocal dels anys 30, 40 i 50 nord americà.

La quarta edició del Festival Veus tancarà diumenge amb una proposta familiar musical al carrer. El grup barceloní Xiula oferirà un concert tant per a grans com per a petits a les 12 h al Firal Petit d’Olot. En cas de pluja el concert es traslladarà a la sala El Torín.

A part de tota aquesta programació hi ha previstes petites actuacions de sis corals locals amb  miniconcerts en diferents espais del centre de la ciutat durant el dijous, divendres i dissabte. VEUS és organitzat per DinàmiG, rep el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i hi col·labora La Vanguardia.

Més informació