Segona edició de la Mostra Questio, que aquest any estarà dedicada al capitalisme. Aquest divendres 26 d’octubre, dissabte 27 i diumenge 29 es projectaran films actuals i de qualitat, difícils de trobar en cartellera, que tenen en comú que tracten, des d’una perspectiva o altra, el capitalisme.

Les projeccions van acompanyades de xerrades, documentals i d’un concurs de curtmetratges internacional, dotat amb un premi de 300 euros. Totes les projeccions seran als Catòlics menys la del divendres al vespre, que forma part de la programació de Cineclub Olot i que es farà als Cines Olot. El preu de les sessions és de 3 euros i les xerrades són gratuïtes.

L’obertura de la Mostra Quaestio anirà a càrrec del film Happy End, del director austríac Michael Haneke, el divendres a les 21. 30 h als cines Olot.

Dissabte al matí, la mostra reflexionarà sobre com el capitalisme afecta el planeta. Ho farà amb la projecció de Reikjavik Rising, de Danny Mitchell, i amb la xerrada “capitalisme i natura”, a càrrec de Núria Vidal, co-fundadora d’Ecologistes en Acció i membre del consell de redacció de la revista “Ecologia política”. Les dues activitats s’organitzen conjuntament amb l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa.

Dissabte a la tarda, la mostra tractarà la relació del capitalisme i la dona, amb les pel·lícules Corporate, de Nicolas Silhol, i Numéro One, de Tonie Marshall. Entremig, la historiadora i biògrafa especialista en l’estudi del paper femení durant l’època contemporània Elisenda Belenguer pronunciarà una xerrada.

Diumenge al matí tindrà lloc el concurs de curtmetratges QuaestiOenCurt, amb curts arribats d’arreu. A la tarda, es clourà el festival amb la pel·lícula Western, de Valeska Grisebach.

Podeu consultar la programació al web: mostraquaestio.com